Zevende VUmc gebouwenloop 22 oktober 2011

Array

Deelnemers kunnen kiezen uit een 5 of 10 km loop. Speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er een kinderloop van 1,2 km.

Parcours
Het parcours voert de deelnemers over de verpleegeenheden, door de polikliniek, door het faculteitsgebouw, langs het energiecentrum, via de hortus botanicus en door de parkeergarage. De deelnemers lopen deels binnen, deels buiten en krijgen te maken met trappen, krappe bochten en ondergrondse tunnelgangen.

Doctor 2 Doctor
Dit jaar lopen de deelnemers niet alleen voor een goede tijd, maar steunen ze door hun deelname ook het VUmc project Doctor 2 Doctor. Sinds enige jaren reizen artsen en verpleegkundigen van VUmc op regelmatige basis naar het Moi Teaching and Referral Hospital in Eldoret, Kenia. Zij trainen hun collega’s in Kenia om de medische zorg voor de patienten daar te verbeteren. KLM en KLM Health Services ondersteunen het programma door reisfaciliteiten en expertise beschikbaar te stellen.

De voornaamste missie van de Nederlandse artsen en verpleegkundigen is de kennis van kindergeneeskunde in Kenia te verbeteren. Omdat het ziekenhuis in Eldoret een opleidingsziekenhuis is, wordt de kennis overgedragen op andere Keniaanse artsen in opleiding, waardoor het programma Doctor2Doctor een duurzame vorm van ontwikkelingshulp is.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro, voor de kinderloop 4 euro. Van het inschrijfgeld van iedere deelnemer gaat minimaal 2 euro naar het VUmc project Doctor 2 Doctor, het samenwerkingsverband tussen naar het Moi Teaching and Referral Hospital in Eldoret, Kenia en Vumc. Er is een mogelijkheid om meer te doneren.
Datum : 22 oktober 2011
Tijd : 09:30 tot 13:30
Locatie : VUmc
Kosten : zie tekst
Contactpersoon : Marcel Licher
Telefoon : 020 4443444
Website : www.VUmc.nl/gebouwenloop

Recente artikelen