Ramadancheck bij Mediq Apotheek

Agis introduceert in samenwerking met Mediq Apotheek een nieuw hulpmiddel: de Ramadancheck. De Ramadancheck gaat in op het medicijngebruik en een goede gezondheid tijdens de vastenmaand Ramadan.

Vasten kan invloed hebben op uw gezondheid
Als u ziek bent en medicijnen slikt of een dieet volgt, kan vasten tijdens de ramadan gevolgen hebben voor uw gezondheid. De werking van uw medicijnen kan dan anders zijn, waardoor u zich niet goed voelt. Uw Mediq Apotheek kan u dan adviseren hoe u het beste uw medicijnen kunt nemen tijdens het vasten.

Gebruikt u medicijnen?
Uw medicijnen moeten vaak op vaste tijdstippen ingenomen worden. Tijdens het vasten is het moeilijk om de vaste tijdstippen te volgen, dit kan de werking van medicijnen beïnvloeden. Ook kunt u meer last van bijwerkingen krijgen door uw inname advies niet altijd goed op te volgen. Mediq Apotheek adviseert u hoe u tijdens de ramadan het beste uw medicijnen kunt gebruiken.

Doet u mee aan de ramadan?
Tijdens ramadan eet u op andere tijden en eet u andere gerechten. Dat kan gevolgen hebben voor uw gezondheid, bijvoorbeeld als u diabetes heeft of last van uw maag. Wij adviseren u in het algemeen om na ’s zonsondergang niet te vet en te veel te eten. Veel water, thee of vruchtensap drinken tussen zonsondergang en zonsopgang is heel belangrijk.

Uw Mediq apotheker overlegt met uw arts
Uw Mediq apotheker overlegt altijd met uw huisarts. Zo weet u dat u uw medicijnen juist gebruikt tijdens de ramadan. Het is belangrijk dat u gezond blijft tijdens het vasten. Stop daarom nooit zomaar met uw medicijnen, maar overleg altijd eerst met uw arts of uw Mediq
Apotheek. Indien mogelijk kunt u advies krijgen van een medewerker in uw eigen taal. Vraag ernaar bij uw Mediq Apotheek.

Bron: Mediq

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen