Assist Zorgondersteuning succesvol op het ImmoHealthCare congres

Array

Op 17 en 18 mei 2011 vond het toonaangevende ImmoHealthCare congres in Zwitserland plaats. Erik Vrijhoeven, business unit manager vertelde over de ervaringen in de Nederlandse gezondheidszorg en de aanpak van Assist Zorgondersteuning in Nederland. immoHealthCare.ch congres Assist
immoHealthCare.ch congres Assist
Net als in Nederland staat ook de Zwitserse gezondheidszorg voor een aantal grote uitdagingen. Deze zijn in het bijzonder gebaseerd op het nieuwe financieringssysteem dat in 2012 zal ingaan en het te verwachten tekort aan arbeidskrachten in de gezondheidszorg. Ook wordt verwacht dat de toenemende concurrentie onder de Zwitserse ziekenhuizen de ontwikkeling van innovatieve uitgangspunten en diensten zal bevorderen.

Erik Vrijhoeven zette tijdens de lezing uiteen hoe kwaliteit en efficiency gerelateerd aan deze grote uitdagingen mogelijk zijn met het innovatieve concept dat Assist Zorgondersteuning toepast. Assist Zorgondersteuning richt zich op het organiseren en uitvoeren van alle zorgondersteunende en huishoudelijke processen op verpleegafdelingen. Door te kijken vanuit het oogpunt van de patient of client wordt de kwaliteit van de zorg verbeterd en kan het verplegende en verzorgende personeel zich richten op haar kerntaken. Met als resultaat dat een efficientere inzet van personeel en een besparing in de kosten wordt bereikt. Betere zorg tegen lagere kosten. En in het bijzonder wordt de gastvrijheid naar de client of patient verhoogd.

MaAssist BV
Een voorbeeld van een succesvolle joint venture tussen het Maasstad ziekenhuis en Assist. In de joint venture neemt gastgerichtheid (functioneel) en gastvrijheid (emotioneel) een zeer centrale plaats in. Tijdens de lezing werd door Erik Vrijhoeven uiteengezet hoe deze succesvolle samenwerking invulling krijgt.
Het businessplan, de ambities en praktijkvoorbeelden gaven het aandachtig luisterend Zwitserse publiek een indruk over deze vorm van strategische samenwerking.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen