Jaarlijks komen er 200 mensen op de EH na ongeval met barbecuen

Array

Barbecue veilig!
Elk jaar komen er 200 mensen op de Eerste Hulp terecht na een ongeval met barbecuen. Lees dus onze tips, en barbecue veilig! Lees dus de tips van Consument en Veiligheid en barbecue veilig!
In de openlucht koken brengt – naast alle gezelligheid – wat gevaren met zich mee. Deze zijn makkelijk te voorkomen als u op een aantal dingen let. Als u een barbecue gaat kopen, let er dan bijvoorbeeld op dat deze stevig op zijn poten staat.

Eenmaal op de plaats van bestemming hoort uw barbecue op een goede, stevige, vlakke ondergrond en op sta- of tafelhoogte te staan, dus niet op de grond! Zet op de camping de barbecue ver genoeg van de tent of luifel van de caravan en barbecue niet onder een afdak of te dicht bij houten hekjes, overhangende bomen en klimplanten.

Soms is het moeilijk om een windvrij plekje te vinden, maar dat is wel de veiligste plek voor de barbecue, want vonken waaien makkelijk over. Zijn er kinderen bij? Let dan extra op en lees onze tips speciaal voor barbecuen met kinderen!

En voor de mensen die binnenshuis (in de open haard of met een gas- of elektrische barbecue) barbecuen: niet doen! Nog afgezien van het brandgevaar (schoorsteenbrand) geven smeulende vuurtjes en gloeiende houtskool veel koolmonoxide af. Op de site van Consument en Veiligheid vindt u  nog meer tips voor als u aan de slag gaat met de barbecue!

http://www.veiligheid.nl/brand/barbecue

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen