Tandvleesmassage voor de allerkleinsten

Array

Recent waarschuwden tandartsen en kaakchirurgen voor de toegenomen gebitsverwaarlozing bij jonge kinderen. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat één op de drie kinderen in de leeftijd 0-4 onvoldoende worden nagepoetst. Hierdoor kunnen op latere leeftijd problemen ontstaan met het gebit. Ouders kunnen daarom niet vroeg genoeg beginnen met aandacht te besteden aan een goede mondhygiene. En dat begint al bij het doorkomen van de eerste tandjes en kiezen: een vervelende en pijnlijke aangelegenheid waar iedere baby last van heeft.
ZoLi Baby, sinds kort verkrijgbaar op de Nederlandse markt, ontwikkelt duurzame en gebruiksvriendelijke producten voor de jonge ouders van nu. Speciaal voor het doorkomen van tanden en kiezen en het vertrouwd raken met het ‘tandenpoetsen’ heeft ZoLi de Gummy Stick tandvleesmassager ontwikkeld. De Gummy Sticks van ZoLi zijn ergonomisch aangepast aan babyhandjes zodat ze door baby’s zelf makkelijk zijn vast te houden. De geribbelde uiteinden zorgen voor een verzachtende massage van het tandvlees en borstelen de eerste tandjes. Omdat de stick al op een tandenborstel lijkt, raken ze spelendergewijs gewend aan het tandenpoetsen. Het is voor een baby een prettig eerste contact met mondhygiene.

ZoLi heeft niet alleen op het gebied van mondhygiene handige en duurzame producten. Ook over bijvoorbeeld de verzorging van babynageltjes is nagedacht. Met de Buzz B automatische nageltrimmer kunnen de nog zachte nageltjes pijnloos worden gevijld en hoeft niemand meer bang te zijn een schaartje te zetten in de soms wel heel bewegelijke babyvingertjes. Ook voor voeding en voor onderweg biedt ZoLi Baby innovatieve babyverzorgingsproducten die altijd zijn ontwikkeld vanuit het oogpunt van kind & milieu. Met een groenere toekomst voor hun kinderen in gedachten legt Zoli zich toe op het vergemakkelijken van het leven van moderne ouders.

Alle producten van ZoLi zijn gemaakt van de meest veilige en duurzame materialen, vrij van toxische stoffen als Bysfenol-A, ftalaten, PVC en chloriden.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen