Meer banen bij Merck / MSD op de tocht ondanks omzetstijging van 7%

Tegen het einde van 2015 moet 12 tot 13 procent van de werkgelegenheid geschrapt zijn. De Amerikaanse farmaceut Merck, het moederbedrijf van MSD Organon, gaat opnieuw een groot aantal banen schrappen om extra kosten te besparen. Het bedrijf wil de activiteiten verder stroomlijnen. Exacte cijfers over het banenverlies werden deze week niet bekendgemaakt. Bij Merck werkte wereldwijd aan het einde van juni nog 91.000 werknemers. De ingreep moet een besparing opleveren van 2,5 tot 2,9 miljard euro per jaar.

Merck maakte ook bekend extra te investeren in opkomende markten zoals bijvoorbeeld het nieuwe Development Center in Oss. Of deze extra banenreductie consequenties zal hebben voor Organon in Oss is niet bekend.  De productie in Oss is na een eerste banenreductie weer uitgebreid omdat er meer werk van Merck naar Oss is gekomen.

Merck maakte verder bekend dat de nettowinst in het tweede kwartaal is gestegen tot ruim 1,28 miljard euro vergeleken met 479 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 7 procent tot 7,77 miljard euro.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen