Meer banen bij Merck / MSD op de tocht ondanks omzetstijging van 7%

0
366

Tegen het einde van 2015 moet 12 tot 13 procent van de werkgelegenheid geschrapt zijn. De Amerikaanse farmaceut Merck, het moederbedrijf van MSD Organon, gaat opnieuw een groot aantal banen schrappen om extra kosten te besparen. Het bedrijf wil de activiteiten verder stroomlijnen. Exacte cijfers over het banenverlies werden deze week niet bekendgemaakt. Bij Merck werkte wereldwijd aan het einde van juni nog 91.000 werknemers. De ingreep moet een besparing opleveren van 2,5 tot 2,9 miljard euro per jaar.

Merck maakte ook bekend extra te investeren in opkomende markten zoals bijvoorbeeld het nieuwe Development Center in Oss. Of deze extra banenreductie consequenties zal hebben voor Organon in Oss is niet bekend.  De productie in Oss is na een eerste banenreductie weer uitgebreid omdat er meer werk van Merck naar Oss is gekomen.

Merck maakte verder bekend dat de nettowinst in het tweede kwartaal is gestegen tot ruim 1,28 miljard euro vergeleken met 479 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 7 procent tot 7,77 miljard euro.

Vorig artikelRomeinen bezoeken patiëntjes WKZ
Volgend artikelPhilips kondigt samenwerking Mediq aan voor nieuwe telezorgoplossing
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.