Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum willen fuseren

Array

Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum hebben de intentie om te fuseren. Beide raden van bestuur zijn tot de conclusie gekomen dat een fusie leidt tot betere zorg voor clienten met een psychiatrisch en/of verslavingsprobleem. Ook legt deze fusie de basis voor een brede en krachtige innovatie-impuls.
De diensten van Bouman GGZ en Delta vullen elkaar aan. Delta is gespecialiseerd in (algemene) psychiatrie, de expertise van Bouman GGZ is verslavingszorg. Door de fusie kunnen de twee expertises worden gebundeld, wat zal leiden tot betere behandelmogelijkheden van de specifieke grootstedelijke zorgproblematiek. Ook zullen de organisaties elkaar kunnen aanvullen ten aanzien van financiering, en ten aanzien van ambulante versus klinische expertise.

De organisaties hebben gemeen dat ze zeer betrokken zijn bij en zich inzetten voor clienten met complexe ziektebeelden. Deze clienten hebben veelal op meerdere terreinen van het leven ernstige problemen, die niet alleen het eigen leven bemoeilijken maar ook van invloed zijn op de leefomgeving (familie, wijk, stad).

Doelstellingen
Het resultaat van de fusie zal meer zijn dan de som der delen. De fusie legt de basis voor een brede en krachtige innovatie-impuls, die de motor voor de ontwikkeling op vakinhoudelijk en bedrijfsmatig gebied wordt. Met de fusie worden de volgende doelstellingen beoogd:

  • Betere en meer doelmatige zorg voor de client: bundeling van twee expertises, namelijk de specialistische psychiatrie en de specialistische verslavingszorg in de context van de grote stad(s)problematiek.
  • Verhogen van de flexibiliteit: één organisatie die snel kan inspelen op maatschappelijke, economische en demografische ontwikkelingen en zo een duurzame en toekomstbestendige bedrijfsstrategie voert.
  • Verhoging van innovatiekracht: er ontstaat een ruimer investeringsbudget ten behoeve van vakinhoudelijke en bedrijfsmatige kennisontwikkeling.
  • Verhoging van aantrekkelijkheid voor medewerkers: door de fusie ontstaan nieuwe en meer gevarieerde uitdagingen en opleidingsmogelijkheden.
  • Verhogen van doelmatigheid: één nieuwe organisatie die kosteneffectief en –efficient kan werken. Betere risicospreiding door differentiatie en volumevergroting en het aanboren van nieuwe financieringstromen.

Geen onbekenden van elkaar
Bouman GGZ en Delta zijn geen onbekenden van elkaar. Acht jaar geleden zijn Bouman GGZ en Delta eerder gefuseerd. In 2005 zijn de organisaties echter weer uit elkaar gegaan, omdat de organisaties toen nog niet rijp bleken voor de sprongen die gemaakt moesten worden om psychiatrie en verslavingszorg effectief te bundelen. Beide partijen hebben de ambities wel overeind gehouden en zich op de toekomst georienteerd. Bouman GGZ en Delta hebben nu geconcludeerd dat ze thans samen de beste kans maken om belangrijke innovatieve stappen tot betere zorg te zetten.
In de eerste verkennende gesprekken over een mogelijke fusie hebben de bestuurders eerst teruggeblikt en vervolgens de huidige situatie gewogen. De conclusie is dat zowel Bouman GGZ als Delta zich de laatste jaren enorm hebben ontwikkeld en qua visie naar elkaar zijn toegegroeid. De bestuursleden willen zich daarom richten op de toekomst en de meerwaarde die een fusie oplevert voor beide organisaties en de clienten.

De fusie is onderworpen aan de goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Als de NMa geen bezwaren ziet voor de plannen van Delta en Bouman GGZ kan de fusie vervolgens verder uitgewerkt worden.

Bron: Delta PC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen