SOA preventie: 1000 Condoomtesters gezocht voor nieuwe uitvinding

Array

Condoom-Anoniem.nl, een Nederlandse internetsite over condooms, gaat vanaf zaterdag op zoek naar 1000 mensen om een nieuw condoom te testen
Een romantische vrijpartij onderbreken voor een condoom moet met de nieuwe innovatie verleden tijd zijn. “Omdoen gaat nu sneller, makkelijker én veiliger, zelfs met één hand en in het donker” .

Richard Spooren van Condoom-Anoniem.nl is enthousiast over het nieuwe condoom waar enkele jaren aan is gewerkt door een technologisch innovatiebedrijf uit Delft. “Condooms zijn niet ideaal” geeft de condoomverkoper toe, “maar hiermee worden de belangrijkste bezwaren en risico’s aangepakt”. Een grote landelijke gebruikerstest moet aantonen of de uitvinding bij het grote publiek in de smaak valt. 1000 testpersonen ontvangen gratis drie testcondooms en wordt gevraagd hun ervaringen door te geven via een online enquete. Onder de deelnemers worden als beloning iPads verloot.

De huidige latex condooms zijn al zo’n 100 jaar hetzelfde. Behalve smaakjes, kleurtjes en vormen zijn er weinig vernieuwingen geweest, weet Spooren.
In onderzoeken over veilig vrijen onder jongeren wordt vaak de onderbreking voor een condoom als excuus genoemd om zonder condoom te vrijen. Spooren: “Met deze condooms kost het omdoen veel minder tijd, en omdat je het condoom niet met je handen aan hoeft te raken, is er ook minder kans op beschadigingen door nagels of sierraden, dus het wordt ook veiliger.”

Aanmelden als condoomtester kan vanaf zaterdag via www.condoom-anoniem.nl, zolang te voorraad strekt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen