Vernieuwd boek over psychiatrische problemen bij dementie

Array

Deze week is de herziene uitgave van Dementie en psychiatrie, verschenen. Dit boek, over gedragsproblemen bij dementie, is een systematische handleiding voor verpleegkundigen, studenten en professionals in de klinische psychiatrie. Het is ook geschikt voor verzorgers van ouderen die lijden aan dementie.

Deze tweede druk van Dementie en psychiatrie is geheel geactualiseerd. Er zijn overzichtelijke schema?s toegevoegd en de lay-out is verbeterd. Met de bijgevoegde interactieve cd-rom kunnen lezers oefenen en hun kennis toetsen aan de hand van beelden.

Dementie en psychiatrische problematiek
Het boek behandelt op systematische wijze de gedragsproblemen bij dementie en beschrijft de combinatie ?dementie en psychiatrische problematiek?. Per hoofdstuk behandelen de auteurs een aandoening (of combinaties van aandoeningen) en vervolgens de valkuilen die professionals kunnen tegenkomen. Ook geven zij aanwijzingen voor de juiste benadering, inclusief een overzichtelijk stappenplan.

Oefenmateriaal
Dementie en psychiatrie bevat veel verhelderend oefenmateriaal. Door de verdiepingspagina?s aan het eind van elk hoofdstuk kan de theorie in de praktijk gebracht worden. Ook kan men oefenen met de pakkende casussen achter in het boek. Op de bijgeleverde interactieve cd-rom staan aansprekende korte films met oefenvragen (voor niveau 4 en niveau 5). De cd-rom geeft bovendien achtergrondinformatie over de getoonde casussen.

De auteurs
Theo Hazelhof werkt als GZ-psycholoog bij Vitalis WoonZorggroep te Eindhoven. Daarnaast schrijft hij boeken en is hij actief als docent psychologie.

Willy Garenfeld werkt als ouderenpsychiater binnen GGZ Breburg te Tilburg. Hij is tevens in verschillende functies betrokken bij de opleiding van klinisch geriaters, psychiaters en specialisten ouderengeneeskunde.

Tejo Verdonschot was jaren werkzaam als senior verpleegkundige en programmacoördinator voor de programma?s Ouderen en cognitieve stoornissen binnen de GGZ Eindhoven en de Kempen.

Dementie en psychiatrie is een uitgave van Reed Business. Het boek is verkrijgbaar via de website Bol.com

Auteurs T. Hazelhof, W. Garenfeld, T. Verdonschot, ISBN: 9789035233348 / Uitgave: 2de herziene druk 2011 /

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen