Expertisecentrum LEEFtijd draagt KindInZicht over aan Career & Kids

Array

De cursus KindinZicht helpt ouders in de spitsuurfase van het leven.
Een goede werk-privébalans is noodzakelijk, geven diverse recente onderzoeken en rapporten aan, zoals het rapport van de SER “Tijden van de samenleving” en kan niet ontbreken als specifiek aandachtsgebied bij elke werkgever. Het faciliteren van de combinatie werken en zorgen op de werkvloer en het toerusten van aanstaande ouders om werk en gezin beter te kunnen combineren, vormen hierin belangrijke schakels. Bovenop of juist als aanvulling op trends als het Nieuwe Werken.

De cursus KindinZicht die Expertisecentrum LEEFtijd ontwikkelde in 2010, helpt aanstaande en prille ouders een balans te vinden tussen werk en gezin in het spitsuur van het leven. De pilots werden mede mogelijk gemaakt door de Directie Emancipatie van het Ministerie van OCW, Stichting Arbeidsmarktfonds Ziekenhuizen, het A+O fonds Rijk en SoFoKleS, Sociaal Fonds voor de Kennissector.

Na de ontwikkelfase heeft Expertisecentrum LEEFtijd besloten de verdere uitvoering van cursus KindInZicht onder te brengen bij een externe partij. In Career & Kids hebben ze een uitstekende partij gevonden en ze hebben dan ook het volste vertrouwen dat de activiteiten van KindInZicht kunnen worden gecontinueerd op een professionele manier, aldus Carry Goedhart directeur van Expertisecentrum LEEFtijd. Het past uitstekend in onze dienstverlening, geeft Annemie Schuitemaker, directeur van Career & Kids aan. Career & Kids heeft jarenlange ervaring in trainingen en coaching op het gebied van werk-privé balans, waaronder ook de begeleiding van aanstaande en jonge ouders voor een succesvolle combinatie van arbeid & zorg. KindInZicht is een cursus van drie dagdelen voor werkende, aanstaande of prille ouders. Deelname resulteert in een plan van aanpak voor zowel de privé- als de werksituatie.

Zoals bekend blijven in Nederland vaders vaak fulltime werken, terwijl moeders vooral in (kleine) deeltijdbanen werken. De geringe arbeidsparticipatie van vrouwen is om verschillende  redenen ongewenst. Ten eerste is een hogere arbeidsparticipatie nodig om de gevolgen van ontgroening en vergrijzing op te vangen. Verder vormen stoppen met werken of kleine deeltijdbanen een risico voor de economische onafhankelijkheid van vrouwen. Immers één op de drie huwelijken strandt. Bij onvoldoende eigen inkomen leidt dat tot een beroep op de sociale zekerheid. Ten slotte is het belangrijk dat de talenten van vrouwen beter benut worden, ook in de drukke middenfase van het leven.

De cursus KindinZicht past uitstekend bij een goed levensfasebewust personeelsbeleid (vergelijkbaar met de cursus Pensioen in Zicht, die nu meestal door werkgevers wordt betaald) en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen