Erkenning voor de opleiding tot CCU Verpleegkundige in het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

Array

Het College Zorg Opleidingen (CZO) heeft het Franciscus Ziekenhuis erkenning verleend voor de opleiding tot CCU (= hartbewaking) Verpleegkundige. Het is de eerste keer dat het ziekenhuis een erkenning heeft gekregen voor de opleiding tot CCU Verpleegkundige als zelfstandige opleiding.

Voorheen maakte de opleiding binnen het ziekenhuis deel uit van de opleiding tot Intensive Care Verpleegkundige die inmiddels al voor de tweede keer is erkend.
Het ziekenhuis verzorgt de verpleegkundige vervolgopleiding tot CCU Verpleegkundige samen met het Albeda College uit Rotterdam. De erkenning is vijf jaar geldig.


Flinke klus

Het aanvragen van de erkenning is een flinke klus. Om hiervoor in aanmerking te komen hebben zowel het ziekenhuis als het Albeda College een uitgebreid vragenformulier moeten invullen. Met behulp van de vragenlijsten hebben beide organisaties beschreven hoe de leerprocessen op school en in de praktijk worden ingericht, zodat alle leerdoelen die bij de opleiding horen behaald kunnen worden.

Het verkrijgen van de CZO erkenning wil zeggen dat het ziekenhuis aan alle (kwaliteits)eisen behorende bij de CCU opleiding voldoet en dat is een felicitatie waard!

Bron: Franciscus Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen