Rapport Medische Technologie at risk helpt risico’s te reduceren

0
224

De ontwikkeling van nieuwe medische technologie opent steeds nieuwe perspectieven voor de behandeling van patienten en biedt daardoor veel kansen. De opkomst van medische technologie kent zeker ook een keerzijde: er zijn risico’s die vooral voortvloeien uit de toepassing.

Met het oog op het terugdringen van deze risico’s heeft het Ministerie van VWS experts op het terrein van de medische technologie, gevraagd om mogelijke verbeteringen in kaart te brengen met betrekking tot de top 5 van meest risicovolle medische technologie. Het rapport bevat veel aanbevelingen waarmee  het zorgveld zelf mee aan de slag kan om concrete verbeteringen  te realiseren. Bij het merendeel van de aanbevelingen is de rol en inzet vanuit de Raad van Bestuur van essentieel belang. Het rapport is op te vragen via NVZ-Ziekenhuizen

Bron: NVZ-Ziekenhuizen

 

 

Vorig artikelPolitie Groningen: gestolen medicijnen gevonden
Volgend artikelGenomineerden voor Beste Werkgevers Awards 2011 bekend
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.