Luizenradar brengt hoofdluis in kaart

Array

Als er binnen je gezin hoofdluis heerst, is dit ontzettend vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hoofdluis effectief te behandelen zodat je er snel vanaf bent. Naast het melden op de Luizenradar blijft het belangrijk een hoofdluisbesmetting ook aan de school, naschoolse opvang, het kinderdagverblijf, vriendjes en (sport)clubs te laten weten. Scholen en de ouders/verzorgers van andere kinderen kunnen dan controleren op hoofdluis, voorzorgsmaatregelen nemen en/of behandelen als dit noodzakelijk is. Vooral op scholen is het belangrijk dat alle besmette kinderen uit één groep tegelijk worden behandeld om besmetting te voorkomen.De Luizenradar laat zien waar op dit moment hoofdluis heerst in Nederland. Met de Luizenradar kun je nu in een oogopslag zien of er bij jou in de buurt hoofdluis is en kun je desgewenst voorzorgsmaatregelen nemen.

Per postcodegebied wordt door middel van kleuren een indicatie gegeven van het aantal hoofdluisbesmettingen. Zodra in een gebied de aanwezigheid van hoofdluis stijgt of daalt, verandert de kleur van het postcodegebied. De kleur kan varieren van geel tot rood. Hoe hoger de index van hoofdluisbesmettingen, hoe roder de kleur van het betreffende gebied.

Om de Luizenradar zo actueel mogelijk te houden, vragen de makers te melden of er hoofdluis heerst in hun gezin, of op de school of instelling waar ze werken of controleren op hoofdluis. Iedere melder maakt kans op een gratis luizenzak. Klik op de oranje button als je hoofdluis wilt melden bij jou of je gezin. Scholen of instellingen klikken op de groene button om hoofdluis te melden.

Elke melding wordt anoniem verwerkt. De gegevens die je verstrekt zijn uitsluitend bedoeld om hoofdluis in kaart te brengen. Een melding is uiteraard niet meer anoniem wanneer je deze via social media deelt met je vrienden.

En wees gerust, zoals je op de Luizenradar kunt zien, ben je echt niet de enige die te maken heeft met hoofdluis!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen