Anita Witzier onthult samenwerking Hulphond NL en kinderboek Pinkie

Array

Dit is een origineel bericht van Hulphond Nederland

Op 6 september om 11.00 uur leest Anita Witzier, ambassadeur van Hulphond Nederland, in de Brunawinkel in Bussum voor uit de kinderboekenserie Pinkie. Tevens reikt Anita het eerste ‘Pinkie/hulphondpakket’ uit aan Amber Meijn. Amber is 14 jaar en door een bewegingsstoornis (spasme)) in haar hersenen is zij volledig rolstoelafhankelijk. Amber leidt dankzij haar hulphond Mexx weer een zelfstandig en onafhankelijk leven.

Door middel van  de kinderboekenserie Pinkie dragen Amber en Anita hun steentje bij aan de bekendheid van de stichting Hulphond Nederland. Vanaf 7 september is het ‘Pinkie/Hulphondpakket’ verkrijgbaar in de Brunawinkels en bij diverse supermarkten. Het pakket bestaat uit twee boekjes van Pinkie en een gratis verjaardagskalender met foto’s van de knapste hulphonden. Bovendien zijn er voor kinderen die het pakket kopen mooie prijzen te winnen. Nintendo steunt de actie met prijzen en ook is er een educatie middag bij Hulphond Nederland te winnen waar kinderen en ouders een rondleiding krijgen.Afhankelijkheid
Anita Witzier; “Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Zeker ook naar kinderen met een handicap voor wie een onafhankelijk leven niet vanzelfsprekend is. Afhankelijkheid is de grootste handicap weet ik uit eigen ervaring. Kinderen met een handicap krijgen een grote mate van zelfredzaamheid en eigenwaarde terug met een hulphond. Dat gun je toch iedereen?” Witzier vervolgt, “er is meer behoefte aan donateurs voor dit zeer goede doel. Samen met de kinderboekenserie Pinkie vragen wij hier aandacht voor”.

“Wij zijn erg blij met de actie vanuit de kinderboekenserie Pinkie, de bijdrage van Anita Witzier en diverse sponsors”, zegt Rudolph Strickwold, directeur marketing en commercie van Hulphond Nederland. “Wij zouden graag nog meer kinderen, als Amber Meijn met een hulphond een zelfstandiger en vrolijker leven willen bieden”.
“Deze actie is volledig gesponsord en is een geweldige aanvulling op onze ambitie naar meer bekendheid en steun voor ons goede doel”, aldus Strickwold.

Achtergrond Pinkie
Pinkie is een zwerfhondje, geliefd door jong en oud, die de hoofdrol speelt in de gelijknamige boekenserie. Zwerfhondje Pinkie is nieuwsgierig, dapper en maatschappelijk betrokken. Om deze reden vraagt hij aandacht voor de stichting Hulphond Nederland. Een stichting die er voor zorgt dat mensen met een handicap zoals Amber een zelfstandig en onafhankelijk leven krijgen door de komst van een hulphond. Deze hulphonden nemen 70 handelingen over. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op. Tijdens één van zijn zwerftochten heeft zwerfhond Pinkie de hulphond Mexx ontmoet. Mexx neemt Pinkie mee naar zijn baasje en laat zien wat hij allemaal kan en hoe hij het leven van zijn baasje vrolijker en beter maakt, elke dag opnieuw. Pinkie is diep onder de indruk en begrijpt hoe belangrijk het is voor mensen met een handicap om op deze manier geholpen te worden.

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland leidt honden op tot Hulphond. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om een hulpbehoevende zelfstandiger te maken. “Een Hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die anders gesloten blijven. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.”

Anita Witzier
Anita Witzier, geboren te Gouda in 1961, studeerde Engels en Rechten. Tijdens haar studietijd werkte ze eerst op de redactie van Veronica en werd later personeelsfunctionaris. In 1988 debuteerde ze op tv als omroepster. Voor Veronica presenteerde ze o.a. Lucky lotto en de Staatsloterijshow. Vanaf 1996 presenteerde zij voor de KRO programma’s als: De Aso Show, Hints, Tien voor Taal, Boemerang, Memories, Het Grootste Taboe, De Leukste Jaren en Blootgewoon. Op 2 juni jl. verscheen de eerste uitzending ‘Hier slapen jullie’, haar nieuwe confronterende programma waarbij ‘gewone’ mensen bij gastgezinnen in ontwikkelingslanden worden geplaatst. Anita woont in Blaricum. Ze heeft twee kinderen. In 2007 won ze de zilveren Televizier-ster. Anita lijdt sinds 1999 aan reuma. Ze is ambassadeur voor het Reumafonds en sinds mei 2011 ook ambassadeur voor Hulphond Nederland.

De actie met het Pinkie/Hulphond pakket is volledig gesponsord tot stand gekomen vanuit een samenwerking met: Uitgeverij Big Balloon, Bruna winkels, www.hondenopdefoto.nl, Nintendo en Goldview.

Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen