Website over voeding bij spierziekten van start

Array

Vereniging Spierziekten Nederland Nieuws
Website over voeding
Het netwerk Dietisten voor Spierziekten heeft een website gelanceerd over voeding bij spierziekten. De site is toegankelijk voor dietisten en andere professionals èn voor mensen met een spierziekte. Als gevolg van een spierziekte kunnen er problemen met de voeding ontstaan. Door het minder of niet meer bewegen kan men bijvoorbeeld te maken krijgen met gewichtstoename, obstipatie of botontkalking. Ook kan men als gevolg van bepaalde spierziekten moeite hebben met kauwen en slikken, zich snel verslikken of problemen hebben door een vertraagde passage van het voedsel door maag en darmen.

Om iemand met een spierziekte goed te kunnen begeleiden is kennis van problemen die met voeding te maken kunnen hebben dan ook nodig. Het Netwerk Dietisten voor Spierziekten wil met de website www.dietistenvoorspierziekten.nl/ de beschikbare informatie breed toegankelijk maken. Het netwerk Dietisten voor Spierziekten (DvS) bestaat uit circa 25 dietisten. Zij werken vooral in revalidatiecentra en behandelen kinderen en/of volwassenen. DvS is een door de Nederlandse Vereniging van Dietisten erkend kennisnetwerk.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen