Internationale onderscheiding voor apotheker Dick Tromp

0
272

Apotheker dr. Dick Tromp heeft in Hyderabad een belangrijke onderscheiding ontvangen tijdens het jaarcongres van de internationale apothekersorganisatie FIP (International Pharmaceutical Federation). Tromp ontving een lifetime achievement award van de FIP voor zijn jarenlange nationale en internationale inzet op het gebied van de farmaceutische zorg aan patienten. De KNMP feliciteert oud voorzitter Tromp met deze welverdiende internationale onderscheiding.

Tromp is sinds 1988 apotheker in Kampen. In ons land staat hij bekend als één van de grondleggers van de farmaceutische patientenzorg (FPZ), de zorg van het apotheekteam voor de individuele patient op het gebied van de farmacotherapie gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Ook internationaal geldt Tromp als een van de aanjagers van het apothekersvak. Zijn activiteiten buiten de landsgrenzen zijn zeer divers. Zo is Tromp vice-president van de FIP geweest en voorzitter van de FIP sectie Community Pharmacy. Daarnaast is Tromp delegatielid voor Nederland bij de Europese apothekersorganisatie PGEU en is hij President van Europharm Forum, een netwerk van Europese apotheekorganisaties en de World Health Organisation. In al zijn functies zet Tromp zich met het hem kenmerkende enthousiasme in voor een zo effectief, doelmatig en veilig geneesmiddelgebruik.

Centennial Conference FIP in Amsterdam (2012)
Volgend jaar is het honderd jaar geleden dat de FIP in Nederland werd opgericht. De KNMP is trots dat de FIP Nederland gekozen heeft als land waar de FIP Centennial Conference gehouden wordt. De farmaceutische zorg in ons land behoort tot de beste van de wereld en Nederlandse apothekers kijken er naar uit om volgend jaar collega’s uit de hele wereld in Amsterdam te verwelkomen en samen met hen te discussieren over de toekomst van het vak.