Miryanna van Reeden ambassadeur Nationaal Epilepsie Fonds

Array

Miryanna van Reeden is sinds kort ambassadeur van het Nationaal Epilepsie Fonds. Naast ambassadeurs Erwin Koeman en Astrid Joosten zet ze zich in voor mensen met epilepsie. De actrice hoopt met haar bekendheid meer aandacht voor epilepsie te krijgen. ‘Epilepsie is nog steeds niet te genezen, terwijl er met alle technieken van deze tijd toch een oplossing zou moeten zijn?’

In een korte tijd heeft Miryanna heeft zich al op zeer positieve en betrokken wijze ingezet voor het Nationaal Epilepsie Fonds. Tijdens de publiekscampagne van het afgelopen voorjaar was Miryanna al actief voor het Nationaal Epilepsie Fonds. Ze sprak de televisiecommercial in, was te gast in het programma Koffietijd en stond in de advertentie over de campagne.

Meer aandacht
Miryanna hoopt dat zij als ambassadeur kan bijdragen aan meer aandacht voor de aandoening epilepsie. ‘Er zijn duizenden mensen die last hebben van aanvallen, waaronder veel kinderen. Maar ik hoor er nooit iets over, het lijkt bijna alsof het geen probleem is. En dat is het wel! Ik wil ervoor zorgen dat mensen niet vergeten dat epilepsie bestaat. En mensen oproepen om het Nationaal Epilepsie Fonds te steunen.’

Miss Nederland Positief
Miryanna is als actrice onder andere bekend van de televisieserie ‘Julia’s Tango’ en ze speelde de hoofdrol in de film ‘Liever Verliefd’. Momenteel is ze druk bezig met de opnames voor een nieuwe kinderserie en de voorbereidingen op de theatervoorstelling ‘Eten met vrienden’. Naast haar acteerwerk spreekt Miryanna regelmatig radio- en tv-commercials in. Miryanna vanwege haar inzet voor het Nationaal Epilepsie Fonds uitgeroepen tot Miss Nederland Positief 2011.

Nationaal Epilepsie Fonds
Het Nationaal Epilepsie Fonds zet zich in voor mensen met epilepsie door het subsidieren van wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting, het verstrekken van hulpverlening en het organiseren van speciale vakantiereizen. Het fonds ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van giften.

Bron: Nationaal Epilepsie Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen