Elkerliek ziekenhuis wint internationale prijs als beste werkgever voor 50plussers

0
498

Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft de AARP Award 2011 gewonnen voor ‘De beste werkgever voor medewerkers boven de vijftig jaar’. Deze internationale prijs is in het leven geroepen als erkenning voor organisaties met een innovatief personeelsbeleid.

Vandaag hebben AARP, een Amerikaanse non-profit belangenbehartiger voor miljoenen vijftigplussers, en PGGM, de pensioenuitvoeringsorganisatie en coöperatie voor zorg en welzijn, de 15 winnaars van de internationale prijs bekend gemaakt. PGGM nomineerde als partner van AARP het Elkerliek ziekenhuis in de categorie zorg en welzijn.

AARP selecteerde 15 organisaties met een stimulerend beleid voor de medewerkers boven de vijftig jaar oud. De winnaars zijn beoordeeld op verschillende aandachtsgebieden, zoals; werving van personeel, opleidingsmogelijkheden, carrièremogelijkheden, aanpassingen van de werkplek en alternatieve werkzaamheden. De winnaars van 2011 representeren acht landen: Australie, Oostenrijk, Duitsland, Japan, Maleisie, Nederland, Singapore en Engeland. Elkerliek ziekenhuis was in goed gezelschap met de winnaars zoals onder andere: BMW Group,  Marks and Spencer plc, National Australia Bank en de National Environment Agency.

Edward Newburn, Senior Vice President van AARP: “Onze winnaars hebben een baanbrekende visie en toewijding laten zien bij het creeren van een toekomstbestendige werkplek. Hun positief beleid voor vijftigplussers zal hen uiteindelijk helpen om een goede plaats te behouden in de arbeidsmarkt van de toekomst.”

Bart Blanken, Chief Marketing Officer bij PGGM: ”Wij zijn trots dat Elkerliek ziekenhuis deze internationale erkenning heeft ontvangen. Zij zijn een voorbeeld voor andere organisaties. Voor PGGM is het vraagstuk van een gezonde arbeidsmarkt in het algemeen en in de zorg en welzijn in het bijzonder, zeer belangrijk. Allereerst voor de mensen zelf, maar ook voor de werkgevers, zeker gezien de stijging van de zorgvraag. Vitaliteit is een belangrijke sleutel voor het kunnen blijven leveren van voldoende, goede zorg. Het is belangrijk om de instellingen, die dit goed doen, in het zonnetje te zetten. Zowel voor de waardering als voor het leereffect.”

Hester Wagenvoort, HR projectmanager bij Elkerliek: “Een dynamisch ziekenhuis als het Elkerliek kent eigenlijk geen ‘ouderen’. Elke medewerker heeft de mogelijkheid van een professionele doorontwikkeling en ook regelmatig maken mensen succesvol een carrièreswitch op latere leeftijd. Uiteraard is de fysieke belastbaarheid een punt van aandacht, maar opleiding en training on the job kent geen leeftijdsgrens. Het behoort tot onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om medewerkers optimaal te kunnen laten blijven presteren tot aan het bereiken van de pensioenleeftijd.”

Over PGGM
PGGM is een vooraanstaande pensioenuitvoeringsorganisatie met een oorsprong in de sector zorg en welzijn. PGGM biedt pensioenfondsen pensioenbeheer, integraal vermogensbeheer, bestuursondersteuning en beleidsadvisering. Momenteel beheert PGGM circa EUR 105 miljard pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen deelnemers. Als coöperatie helpt PGGM haar 564.000 leden met diensten bij het realiseren van een waardevolle toekomst.

Over Elkerliek Ziekenhuis
Het Elkerliek ziekenhuis biedt voor de regio Helmond kwalitatief hoogwaardige basiszorg en werk voor hooggespecialiseerde zorg samen met topinstituten. Nieuwe zorgontwikkelingen volgt het ziekenhuis op de voet. Zowel op het gebied van medische handelingen als in dienstverlening. Het Elkerliek ziekenhuis is onderscheidend op het terrein van de vriendelijke en veilige gezondheidszorg.

Bron: PGGM

Vorig artikelNVLE Fonds ontvangt 25.000 euro voor onderzoek naar miskramen bij APS
Volgend artikelNPCF-meldactie hygiëne in de zorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.