Openheid nodig rond explosie nucleaire verwerkingsfabriek Frankrijk

Array

Europarlementarier Kartika Liotard (Verenigd Links) eist opheldering over de explosie in een nucleaire fabriek in de Franse plaats Marcoule. De explosie vond maandagochtend plaats. Samen met haar politieke groep Verenigd Links vraagt de politica om volledige transparantie omtrent het ongeluk.

De EU voerde kortgeleden risicoanalyses uit voor alle Europese kernfabrieken, zogenaamde ‘stresstests’. Liotard wil inzicht in de resultaten van de recente stresstest op de fabriek in Marcoule. “Als er tijdens zo’n stresstest risico’s zijn gevonden had de Europese Commissie moeten optreden. Als de fabriek veilig werd geacht toont dat eens temeer aan dat kernenergie niet te voorspellen gevaren met zich meebrengt,” aldus Liotard.

Europees Parlement – Kartika Liotard

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen