OBC team sponsort fietsen voor Flying Doctors

0
286

In zes dagen 350 kilometer fietsen door Kenia voor het goede doel? Voor minimaal 5.000 euro sponsorgeld per persoon kan dat, in de Kenya Classic. Daniel Gobits en Erik Bruinsma gaan het doen, mede dankzij hun sponsor OBC team. Het geld gaat in zijn geheel naar AMREF Flying Doctors, dat medische zorg biedt in de door honger en droogte geplaagde Hoorn van Afrika. Per fiets, auto of vliegtuig, net wat er nodig is. Ook OBC team vliegt medische benodigdheden over heel de wereld. Vandaar dat OBC team graag een steentje bijdraagt aan AMREF Flying Doctors.

“Het wordt bijzonder spannend,” zegt Daniel Gobits. “We gaan in zes dagen 350 kilometer door Kenya fietsen. Dat zal niet zonder problemen gaan: het is er 35 graden, de wegen zijn slecht en vaak onverhard. En Erik en ik zijn niet bepaald ervaren mountainbikers. Maar via de organisatie konden we fietsclinics volgen, en we hebben hard gewerkt aan onze conditie. Dat komt dus wel goed.”

De Kenya Challenge is geen wedstrijd, vertelt Gobits. “De route leidt langs verschillende projecten van AMREF Flying Doctors en we fietsen onder begeleiding van enkele Flying Doctors. Dat is natuurlijk prachtig, want zo zien we waar we het voor doen. Ook kunnen we daarmee invoelen wat veel Flying Doctors dagelijks doen: fietsen. Met het sponsorgeld dat wij ophalen, koopt AMREF onder meer fietsen in waarmee artsen goedkoop omliggende dorpen kunnen bereiken.”

Voor langere afstanden maken de Flying Doctors gebruik van terreinwagens en vliegtuigjes. De organisatie streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen in zuidelijk en oostelijk Afrika te bereiken met medische hulp, preventie en voorlichting. Juist nu, nu de Hoorn van Afrika geteisterd wordt door droogte en hongersnood. De focus ligt op jonge vrouwen. De ervaring leert dat betere gezondheid voor deze belangrijke groep mensen een groot effect heeft op de hele bevolking, speciaal op kinderen en jongeren. En dat zijn weer de volwassenen van de toekomst. Het sponsorgeld dat AMREF Flying Doctors ophaalt wordt geheel aangewend voor medische doelen. Met de 5.000 euro sponsorgeld die elke deelnemer minimaal moet inbrengen, kan AMREF 800 kinderen beschermen tegen malaria. Of 100 fietsen aanschaffen. Of andere doelen realiseren, zoals het bekostigen van basisopleidingen medische zorg, vaccins, operaties of zelfs vluchten naar afgelegen gebieden. Een vlucht kost 1.150 euro en staat garant voor 150 consulten, 40 patienten behandelen, minstens 10 mensen opereren en 8 artsen plus 40 verpleegkundigen en verloskundigen opleiden.

Gobits en Bruinsma ontvingen elk een aandeel van het benodigde sponsorgeld van OBC team, een Amsterdams bedrijf in specialistische koeriersdiensten. OBC team heeft 80 ervaren koeriers klaarstaan die op elk moment zendingen over heel de wereld kunnen afleveren. Elke koerier heeft de zorg over één zending, die hij of zij nooit uit het oog verliest. Zo is de afzender ervan verzekerd dat de zending op de juiste plek terecht komt. Erg prettig als de zending zeer waardevol is. Of het nou om documenten, elektronica of bijvoorbeeld medische apparatuur of medicijnen gaat, de on-board couriers (OBC’s) van OBC team zetten alles op alles om de zending zo snel mogelijk van zender naar ontvanger te brengen. Ook als er veel problemen op de loer liggen, zoals met medicijnen en medische apparatuur in Afrika. Vandaar dat OBC team AMREF Flying Doctors een warm hart toedraagt: zij beoefenen dezelfde tak van sport.

——————————————————
Informatie voor de redactie:

Voor meer informatie over de Kenya Classic, bezoek www.kenyaclassic.com (22 tot en met 29 oktober 2011)
Voor meer informatie over AMREF Flying Doctors, bezoek www.amref.nl.
Voor meer informatie over OBC team en haar diensten, bezoek www.obcteam.nl.