Luxemburg bezoekt mannenopvang

Array

GGD Rotterdam-Rijnmond
Maandag 12 september heeft een delegatie uit Luxemburg een bezoek gebracht aan Rotterdam. Minister Françoise Hetto-Gaasch, minister for equal opportunities, bezochten het uitstapproject van Humanitas. Een project waarbij prostituees begeleid worden, die uit het vak willen stappen.

Vervolgens was zij te gast bij de mannenopvang van Arosa. Hier heeft zij gesproken met bewoners en hulpverleners. In Luxemburg kennen zij geen opvangvoorziening voor mannen. De Luxemburgers zijn van plan een multifunctioneel steunpunt op te richten. Hetto was onder de indruk van de Rotterdamse aanpak. Het werkbezoek in Rotterdam, georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie, was een onderdeel van een tweedaags programma. Een lunch met minister Opstelten en een bezoek aan Amsterdam hoorden daar ook bij.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen