Elkerliek ziekenhuis wint prijs als beste werkgever voor 50plussers

Elkerliek ziekenhuis wint internationale prijs als beste werkgever voor 50plussers
Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft de AARP Award 2011 gewonnen voor `De beste werkgever voor medewerkers boven de vijftig jaar’. Deze internationale prijs is in het leven geroepen als erkenning voor organisaties met een innovatief personeelsbeleid.

Vandaag hebben AARP, een Amerikaanse non-profit belangenbehartiger voor miljoenen vijftigplussers, en PGGM, de pensioenuitvoeringsorganisatie en coöperatie voor zorg en welzijn, de 15 winnaars van de internationale prijs bekend gemaakt. PGGM nomineerde als partner van AARP het Elkerliek ziekenhuis in de categorie zorg en welzijn.

AARP selecteerde 15 organisaties met een stimulerend beleid voor de medewerkers boven de vijftig jaar oud. De winnaars zijn beoordeeld op verschillende aandachtsgebieden, zoals; werving van personeel, opleidingsmogelijkheden, carrièremogelijkheden, aanpassingen van de werkplek en alternatieve werkzaamheden. De winnaars van 2011 representeren acht landen: Australie, Oostenrijk, Duitsland, Japan, Maleisie, Nederland, Singapore en Engeland. Elkerliek ziekenhuis was in goed gezelschap met de winnaars zoals onder andere: BMW Group, Marks and Spencer plc, National Australia Bank en de National Environment Agency.

Edward Newburn, Senior Vice President van AARP: “Onze winnaars hebben een baanbrekende visie en toewijding laten zien bij het creeren van een toekomstbestendige werkplek. Hun positief beleid voor vijftigplussers zal hen uiteindelijk helpen om een goede plaats te behouden in de arbeidsmarkt van de toekomst.”

Bron: PGGM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen