IC Scheper Ziekenhuis in Emmen intensivecareafdeling opnieuw gesloten

Array

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen heeft een deel van de intensivecareafdeling opnieuw gesloten in verband met de aanwezigheid van de ESBL-vormende Klebsiellabacterie. Dat heeft het ziekenhuis vrijdag bekendgemaakt.Vorige week sloot het ziekenhuis de ic-afdeling ook vanwege de bacterie. Na een intensieve schoonmaak ging de afdeling weer open. Nu blijkt toch opnieuw een patient drager van de bacterie te zijn. In totaal zijn drie patienten geïsoleerd.

De bacterie die afgelopen week werd aangetroffen op de intensive care van het Scheper Ziekenhuis in Emmen heeft zich dus toch verspreid. Op woensdag 14 september werd bekend dat drie patienten op de intensive care de zogenaamde ESBL vormende Klebsiella multiresistente bacterie bij zich dragen.

De drie patienten die drager zijn van de bacterie, zijn geïsoleerd. Verdere verspreiding wordt op die manier voorkomen. De ESBL vormende Klebsiella bacterie is een multiresistente bacterie. Met bepaalde antibiotica is deze variant goed behandelbaar. Besmetting vindt normaal gesproken niet plaats door de lucht, maar door contact. Het betreft een veelvoorkomende, voor gezonde mensen relatief ongevaarlijke bacterie.

Dit weekeinde wordt de intensivecareafdeling opnieuw grondig gereinigd. Patienten worden tijdelijk opgevangen in omliggende ziekenhuizen.

De ESBL-vormende Klebsiellabacterie is een multiresistente bacterie. Met bepaalde antibiotica is deze variant behandelbaar. Klebsiella is een veelvoorkomende, maar voor gezonde mensen relatief ongevaarlijke bacterie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen