Wie verdient een prijs voor zijn inzet tegen kanker?

0
182

Kandidaatstelling Muntendamprijs 2012 van start
KWF Kankerbestrijding kent in 2012 voor de 38e keer de Prof. dr. P. Muntendamprijs toe. Deze onderscheiding gaat elk jaar naar iemand met bijzondere verdiensten op het gebied van de kankerbestrijding in Nederland, bijvoorbeeld op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, van psychosociale zorg en patientenbegeleiding of van voorlichting en publiciteit over kanker. Kandidaten voor de Muntendamprijs 2012 kunnen vanaf vandaag worden voorgedragen.

De onderscheiding bestaat uit een oorkonde en een bronzen penning. Daarnaast mag de winnaar in overleg met het bestuur van KWF Kankerbestrijding een bedrag van EUR 50.000,- bestemmen voor een doel binnen de kankerbestrijding.

Eerdere prijswinnaars
Afgelopen jaar ontving prof. dr. (Wolter) Oosterhuis de Muntendamprijs vanwege zijn grote verdiensten als patholoog en zijn stimulerende bijdrage aan de bouw van een brug tussen oncologische patientenzorg en onderzoek. Eerdere prijswinnaars zijn Els Borst, vanwege haar gehele oeuvre op het terrein van kankerbestrijding, Jeanne Vogel-Boezeman vanwege haar pioniersrol op het gebied van voeding en kanker, en Kees van Bezooijen vanwege zijn groter vastberadenheid en inzet om innovatieve geneesmiddelen beschikbaar te krijgen voor kankerpatienten.

Kandidaatstelling
Iedereen kan tot 1 januari 2012 kandidaten voordragen. Naam, adres en gegevens over de levensloop en bijzondere verdiensten van de betrokkene kunnen worden toegestuurd aan het bestuur van KWF Kankerbestrijding, Postbus 75508, 1070 AM Amsterdam. Personen die eerder werden voorgedragen, kunnen opnieuw worden aangemeld met een verwijzing naar de stukken van de eerdere kandidaatstelling. Wanneer een kandidaat afkomstig is uit een organisatie die zich bezighoudt met de begeleiding van kankerpatienten, is het wenselijk dat de kandidaat wordt voorgesteld vanuit de betreffende organisatie. Een onafhankelijke jury beoordeelt de aangemelde kandidaten en doet de uiteindelijke voordracht aan het bestuur.

Vorig artikelBydureon vergoed per 1 oktober
Volgend artikelNederland krijgt steeds vaker te maken met een tekort aan medicijnen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.