734 bijsluiters via nieuwe Zelfzorg-app voor Android

0
164

Zelfzorg.nl lanceert vandaag de Zelfzorg-app voor Android. Deze app kan de barcode van een receptvrij geneesmiddel scannen, waarna de originele bijsluiter op het scherm verschijnt. Daarnaast biedt de app praktische informatie over gezondheid, eenvoudige gezondheidsklachten en zelfzorg(genees)middelen.

Zelfzorg-app adviseert bij gezondheidsklachten
De Zelfzorg-app biedt advies over veelvoorkomende gezondheidsklachten en mogelijke zelfzorgmiddelen die de gezondheidsklacht kunnen verlichten of verhelpen. Met de app en de mobiele website van Zelfzorg.nl kan de consument bijsluiters raadplegen, waar en wanneer hij of zij dit wil. Dus ook al vóór aankoop van zelfzorgmiddel. Dit maakt een goede keuze én verantwoord gebruik van zelfzorgmiddelen nog makkelijker.

Onderzoek TNS NIPO
In opdracht van Zelfzorg.nl heeft TNS NIPO onderzocht hoe de consument omgaat met zelfzorgmiddelen en hun bijsluiters. Uit interviews met 535 mensen blijkt dat 80% voor aankoop graag de bijsluiter wil kunnen lezen. Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat 96% de bijsluiter bij eerste gebruik geheel of gedeeltelijk doorleest. Bij keuze voor eerste aanschaf leest 84% de informatie op de verpakking. Door de app van Zelfzorg.nl heeft de consument deze belangrijke informatie altijd bij de hand.

Onderdeel van Zelfzorg.nl
De Zelfzorg-app is gratis te downloaden in de Android-market. De app en de mobiele website zijn onderdeel van Zelfzorg.nl, de website voor consumenten over gezondheid en zelfzorgproducten. De website helpt consumenten om een verantwoorde keuze te maken uit de vele zelfzorgproducten en geeft bovendien veel informatie over allerlei ziektes en andere ongemakken..