Wendy van Dijk ondersteunt Borstkankermaand

0
283

Dit jaar is presentatrice Wendy van Dijk het gezicht van de Borstkankermaand. Hiermee steunt zij de strijd tegen borstkanker, in navolging van Irene Moors, Estelle Gullit, Danielle Oerlemans en Angela Groothuizen. Wendy heeft er voor gekozen een speciale sjaal te ontwerpen die in oktober (de Borstkankermaand) verkrijgbaar is bij alle Mediq Apotheken, filialen van DA en de D.I.O Drogist, alsmede de Lucardi Juweliers.

De sjaal is de opvolger van de bekende armbanden en kan op diverse manieren gebruikt worden. ?Draag ?m aan je tas, in je haar, om je arm, om je nek of als een sleutelhanger.Laat door het dragen van de sjaal net als ik aan iedereen zien dat je deze actie ten bate van KWF Kankerbestrijding steunt, ? aldus Wendy, die zelf de bijzondere print van de sjaal heeft ontworpen.

Een deel van de opbrengst van de verkoop van de sjaal komt ten goede aan de strijd tegen borstkanker. Want hoewel vrouwen kunnen sterven aan borstkanker, overleven gelukkig steeds meer vrouwen de ziekte: de kans dat een vrouw na 5 jaar nog in leven is, is ruim 85%. En de kans dat een vrouw na 10 jaar nog in leven is, is in Nederland ruim 75%.

Een uitgebreide lijst van alle verkooppunten waar de sjaal verkrijgbaar is, is te vinden op www.strijdtegenborstkankershop.nl. Op deze site kan de sjaal ook voor € 3,99 per stuk besteld worden.