Huisartsen akkoord met onderzoek inkomen

Array

De Nederlandse Zorgautoriteit NZa gaat uitzoeken hoeveel huisartsen precies verdienen. Minister Schippers (Volksgezondheid) heeft dat aangekondigd in het tv-programma Pauw & Witteman. De NZa gaat bekijken wat de inkomsten zijn van huisartsen, welke kosten ze hebben en hoeveel ze uiteindelijk verdienen.

Schippers wil 132 miljoen euro bezuinigen op de huisartsenzorg, omdat volgens haar de artsen de afgelopen jaren veel meer zijn gaan verdienen dan het norm-inkomen van zo’n 100.000 euro. De artsen bestrijden dat.

“Graag”
De huisartsen zien het onderzoek met vertrouwen tegemoet. “Als de minister de NZa in stelling wil brengen, graag”, zegt voorzitter Steven Van Eijck van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). “Maar als de NZa klaar is met het onderzoek, moet ze dat wel serieus nemen.”

De minister veronderstelt dat ze met haar cijfers nog aan de lage kant zit. “Het is vervelend dat er steeds weer discussie is hoeveel er wordt verdiend. Laten we daar onderzoek naar doen, dan hoeven we er niet meer over te twisten.”

Gisteren protesteerden huisartsen tegen de maatregel van Schippers.

Bron: NOS Nieuws

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen