Workshop uiterlijke verzorging voor kankerpatiënten

0
133

Op 10 oktober jl. heeft in het Jeroen Bosch Ziekenhuis de eerste van een aantal workshops uiterlijke verzorging voor patienten met kanker plaatsgevonden. Deze is succesvol verlopen. Om patienten met kanker in 2011 nog beter te verzorgen, organiseert het Jeroen Bosch  Ziekenhuis deze workshops in samenwerking met Stichting Look Good…Feel Better. Tijdens de workshops krijgen deelnemers tips en adviezen over de verzorging van hun uiterlijk en gaan zij zelf aan de slag met huidverzorging en make-up.

Mensen met kanker die onder behandeling zijn in het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen gratis deelnemen aan één van de workshops Look Good…Feel Better. De volgende workshop wordt op 28 november 2011 georganiseerd. In 2012 zijn de workshops op 13 februari, 4 juni, 3 september en 10 december. Voor informatie en inschrijving kunnen patienten contact opnemen met de verpleegkundig specialist, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 10.30 uur, telefoonnummer (073) 553 82 25,  of via e-mail lookgoodfeelbetter@jbz.nl.

Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Hoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patient. De workshops “Look Good…Feel Better” helpen patienten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen.

Bij de workshops die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis plaatsvinden, zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten-, en een kapper/haarwerker aanwezig. Onder begeleiding van deze professionals krijgen de deelnemers in twaalf stappen advies over huidverzorging en make-up. Tijdens deze twee uur durende bijeenkomsten kan men in een ontspannen sfeer vragen stellen over het veranderende uiterlijk om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door de cosmeticabranche ter beschikking gestelde producten. De Stichting Look Good…Feel Better organiseert deze workshops door het hele land. Momenteel zijn acht organisaties direct verbonden aan de Stichting. Het betreft organisaties op het gebied van kanker, uiterlijke verzorging en de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van cosmetica.   Zie voor meer informatie ook www.lookgoodfeelbetter.nl.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.