Koppeling Leerstation Zorg en Kwaliteitsregister V&V gerealiseerd

Array

Behaalde accreditatiepunten komen automatisch in het portfolio Kwaliteitsregister terecht
Sinds 10 oktober 2011 is er een koppeling gerealiseerd tussen Leerstation Zorg en het Kwaliteitsregister V&V. De koppeling houdt in dat behaalde accreditatiepunten van Leerstation Zorg direct worden ingeschreven in het persoonlijke portfolio van het Kwaliteitsregister van de betreffende verpleegkundige of verzorgende. Zij hoeven deze punten dus niet meer handmatig op te voeren. Leerstation Zorg is de eerste aanbieder van geaccrediteerd leermateriaal die deze koppeling aangaat.

De koppeling levert leden van Leerstation Zorg gebruiksgemak en tijdswinst op, zowel voor de beheerders die leermateriaal klaarzetten als voor verpleegkundigen en verzorgenden die dit doorlopen. Een beheerder geeft bij het aanbieden van een digitale toets aan of dit leermateriaal opgevoerd moet worden als scholing binnen het Kwaliteitsregister. De toets komt onder die naam met een volgnummer in het scholingsaanbod van het Kwaliteitsregister te staan. Een verpleegkundige of verzorgende die gebruik wil maken van de koppeling geeft eenmalig zijn of haar registratiegegevens van het Kwaliteitsregister V&V door. De behaalde accreditatiepunten komen dan automatisch in het portfolio van het Kwaliteitsregister terecht.

Mede op verzoek van het Nederlands Kankerinstituut Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) is de koppeling tot stand gekomen. Kees Koek, opleidingsadviseur, ziet voordelen in het gebruik: ‘’Ik vind het belangrijk dat het registreren van leeractiviteiten gericht op het onderhouden van de deskundigheid gemakkelijk en eenvoudig verloopt. Het moet niet teveel tijd kosten. Deze kan beter besteed worden aan het leren, wat de kwaliteit van zorg ten goede komt.’’

Een instructie over de werking van deze koppeling is reeds voorhanden op de website van Leerstation Zorg: www.leerstationzorg.nl/venvkoppeling. Naast de koppeling met het Kwaliteitsregister V&V heeft Leerstation Zorg ook koppelingen met EduManager, PulseWeb en Moodle.
—————————————————————————————————————————

Over Stichting Leerstation Zorg
Stichting Leerstation Zorg zet zich in voor de ontwikkeling en kwaliteitsborging van digitaal leermateriaal (e-learning) in de vorm van toetsen en trainingen voor zorg en zorgonderwijs. Het leermateriaal wordt ontsloten via het digitale platform: www.leerstationzorg.nl. Bij de ontwikkeling wordt primair uitgegaan van de input van deskundigen uit de praktijk. Inmiddels zijn er ca. 7000 kennisvragen beschikbaar over zowel generieke als specialistische onderwerpen. Iedere vraag is voorzien van een ‘kennisflits’ waarbij men direct feedback krijgt over het gegeven antwoord. Daarbij wordt verwezen naar relevante literatuur. Op deze manier zijn de vragen te zien als herbruikbare leerobjecten, die geselecteerd kunnen worden om in een leertraject te gebruiken. Stichting Leerstation Zorg is sinds augustus 2008 geaccrediteerd door de accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister V&V. Kijk voor meer informatie op.

Over het Kwaliteitsregister V&V
Het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&V) is een online registratiesysteem waar verpleegkundigen niveau 4 en 5 en verzorgenden niveau 3 vastleggen wat zij aan deskundigheidsbevordering doen. De beroepsgroep stelde daarvoor zelf een standaard op, waarmee verpleegkundigen en verzorgenden in het Kwaliteitsregister kunnen zien of zij voldoende bekwaam zijn, ook op hun eigen deskundigheidsgebied. 32.000 verpleegkundigen en verzorgenden staan inmiddels ingeschreven in het Kwaliteitsregister. Kijk voor meer informatie op www.kwaliteitsregistervenv.nl.

Bron: Stichting Leerstation Zorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen