OLVG Tele-IC genomineerd voor de Accenture Innovation Award

0
217

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is met de Tele-IC genomineerd voor de Accenture Innovation Awards jury- en publieksprijs in de sector Health & Public Service. Met deze Innovation Awards laat adviesbureau Accenture zien wat de beste innovaties van Nederland zijn in 2011 in de gezondheidszorg en publieke sector.

Het OLVG in Amsterdam en MC Zuiderzee in Lelystad zijn in april van dit jaar als eerste ziekenhuizen in Europa gestart met Tele-IC. Dit houdt in dat een intensivist van het OLVG ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend op afstand de behandeling overneemt van patienten op de Intensive Care (IC) in een ander ziekenhuis. MC Zuiderzee in Lelystad is het eerste ziekenhuis dat gebruik maakt van deze unieke oplossing van het OLVG. Door Tele-IC kan bij kleine IC’s de kwaliteit van de intensieve zorg 24 uur per dag worden geborgd.

Wilt u stemmen?
Ga dan naar www.hps.innovation-awards.nl De winnaar ontvangt een prijs in de vorm van mediawaarde en de Blauwe Tulp 2011. In de Jury zitten belangrijke spelers uit de overheid en zorgmarkt, zoals wethouders en ziekenhuisdirecteuren.