Betere en langdurige hygiëne met de Philips SpeechMike

Array

Philips – Betere en langdurige hygiene!
Hebt u zich ooit afgevraagd hoeveel bacillen er op uw dicteerapparaat floreren?
Bacillen vormen een groeiend probleem in ziekenhuizen overal ter wereld, aangezien zij mismakende en levensbedreigende infecties veroorzaken. Deze bacterien zijn niet alleen gevaarlijk, maar ook nog eens moeilijk te bestrijden en kunnen zelfs op verschillende vlakken resistent worden tegen antibiotica en desinfecterende middelen, waarschuwen experts.De zorgen over infecties die in ziekenhuizen worden opgelopen, nemen toe.

In Europa lopen jaarlijks circa 3 miljoen mensen infecties op die worden veroorzaakt door bacterien die tegen verschillende medicijnen resistent zijn en zo’n 25.000 levens eisen. Deze infecties kosten de Europese gezondheidszorg ten minste €1,5 miljard.*

Met zijn antimicrobiele coating is de Philips SpeechMike de concurrentie alweer mijlenver voor.
De Philips SpeechMike is de eerste en enige dicteermicrofoon op de markt met een antimicrobiele laag, waardoor de hygiene in klinische omgevingen aanzienlijk toeneemt. Bovendien is het antimicrobiele effect van de SpeechMike niet louter het gevolg van een laagje dat door schoonmaakmiddelen weggeveegd kan worden, maar gebaseerd op een toegevoegd middel dat direct aan het materiaal van de behuizing is toegevoegd.

Stap nu over!
Een van de belangrijkste voordelen van de nieuwste generatie SpeechMike is dat het tegen allerlei soorten bacillen werkt.**

Antibacteriele materialen werken uitsluitend tegen bacterien, terwijl antimicrobiele materialen tegen een groot aantal verschillende micro-organismen werken, zoals: bacterien (bijvoorbeeld pneumococcobacilli en multiresistente micro-organismen zoals MRSA), virussen (bijvoorbeeld HIV, influenza etc.), schimmels (bijvoorbeeld Aspergillums Niger), algen. Dit antimicrobiele effect van de SpeechMike blijft minimaal 5 jaar actief.

Met behulp van antimicrobieel materiaal worden micro-organismen vrijwel permanent van elk voorwerp verwijderd. Uit onderzoeken naar het effect van het toegevoegde antimicrobiele middel in de behuizingsonderdelen van de SpeechMike blijkt dat het gemiddeld 99,9% van de E.coli- en m luteus-bacterie verwijdert en 98,4% van Staphylococcus aureus.

De antimicrobiele toegevoegde middelen van de SpeechMike zorgen voor het volgende:

• Minder vestiging en overdracht van bacillen

• Minder nosocomiale infecties

• Kleiner risico bij schoonmaken

• Voorkomen van resistenties

*Volgens de Europese centra voor ziektepreventie en controle (ECDC).

** volgens onderzoeken uitgevoerd door SteriOne GmbH & Co. KG, Berlijn en ofi Technologie & Innovation GmbH, Wenen

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen