S-verpleegkundige Astrid Slettenaar wint MS-Plus Award

Array

Speciaal kookboek voor mensen met multiple sclerose
MS-verpleegkundige Astrid Slettenaar van het Medisch Spectrum Twente in Enschede heeft vandaag de MS-Plus Award 2011 ontvangen. De prijs, mogelijk gemaakt door Bayer HealthCare Pharmaceuticals, is uitgereikt door mevrouw Klijn, voorzitter van de jury, aan een MS-verpleegkundige die zich op onderscheidende wijze heeft ingezet voor zorg van mensen met MS. Astrid kreeg de prijs voor het schrijven van ‘Koken met smaak’, een kookboek speciaal voor mensen met multiple sclerose. Naast de trofee ontving Astrid een cheque van 5000 euro om te besteden aan de zorg voor mensen met MS.

Het kookboek is geschreven om mensen met MS een helpende hand te bieden.

Bij MS treden namelijk vaak symptomen op die effect hebben op het eetpatroon en op de bereiding van eten. Volgens de jury is het kookboek een uniek idee en heeft het een enorme meerwaarde. Voor patienten is het heel stimulerend dat ze ook met voeding de regie zo lang mogelijk in eigen handen kunnen houden.

“Patienten reageren heel enthousiast op het kookboek en zijn blij met de praktische tips die speciaal zijn afgestemd op bepaalde symptomen, zoals vermoeidheid en hitte tolerantie ” aldus Astrid Slettenaar.

 

Koken met smaak
‘Koken met smaak’ bevat kookadviezen en leuke, gezonde recepten voor mensen met beperkte energie en gevoelsstoornissen en/of slikklachten, die wel gezond en lekker willen eten. Voor mensen met gevoelsstoornissen zijn er recepten met weinig snijwerk. Wie veel last heeft van vermoeidheid kan recepten kiezen met een korte bereidingstijd.

 

Genomineerden MS-Plus Award 
Naast dit initiatief waren er nog meer genomineerden voor de Award. Monique Booy met een interactief groepsinformatieprogramma voor MS-patienten, partners en zorgverleners; Tiny Janssen met het opzetten van de Transmurale MS keten Midden-Holland voor een optimale coördinatie van zorgverlening door het multidisciplinaire netwerk en Marco Heerings en Kitty Harrison met hun initiatief ‘Moodle’, een aparte sectie op de site van het landelijke MS Netwerk waarbinnen professionals met elkaar kunnen communiceren en kennis kunnen uitwisselen.

 

Erkenning voor rol MS-verpleegkundige
Het is inmiddels de derde keer dat de MS-Plus Award wordt uitgereikt. Bayer HealthCare Pharmaceuticals, dat zich al meer dan 20 jaar inzet voor MS, heeft de prijs mogelijk gemaakt als erkenning van de rol en positie van MS-verpleegkundigen binnen de behandeling van MS.

Om in aanmerking te komen voor de prijs kunnen MS-verpleegkundigen worden voorgedragen door neurologen en collega MS-verpleegkundigen. MS-verpleegkundigen kunnen zichzelf ook opgeven. Een onafhankelijke jury kiest vervolgens de genomineerden en de winnaar. De juryleden zijn: Astrid Klijn, MS-patient en voorzitter van de jury; Yelle Nuse, directeur van MS Vereniging Nederland; Ingrid Putman en Antoinette Vos, de winnaressen van de MS-Plus Award 2010 en neurologen Hans Schrijver en Martijn Beenakker.

 

Kijk voor meer informatie op www.ms-gateway.nl

 

Foto: Astrid Slettenaar, winnares van de MS-Plus Award 2011 en juryvoorzitter Astrid Klijn.

NLD-BHC-2011-0696

Bron: Bayer

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen