Havensymposium 2011 ‘Pandora’s koffer’; reizen en risico’s

Array

blijf gezond op verre reizen
Op vrijdag 25 november 2011 organiseert de Travel Clinic van het Havenziekenhuis het jaarlijkse Havensymposium met als titel: ‘Pandora’s koffer’; reizen & risico’s.
Voor de 24e keer brengen gerenommeerde sprekers uit de medische wereld een boeiend programma voor professionals in de zorg en de reisbranche. Er zijn dit jaar meer dan 600 deelnemers.

 

Er wordt steeds vaker, verder en avontuurlijker gereisd naar verre exotische oorden. Het type reiziger is in de loop van de tijd wel veranderd. Tijdens het reizigersspreekuur van de Travel Clinic worden steeds oudere reizigers of reizigers met speciale noden, door ziekten of medicatiegebruik gezien. Door deze nieuwe categorie reizigers wordt de voorlichting complexer waardoor de behoefte aan kennisuitwisseling op het gebied van reizigersadvisering bij artsen en verpleegkundigen toeneemt. Om aan deze behoefte te voldoen organiseert de Travel Clinic van het Havenziekenhuis jaarlijks het Havensymposium.

 

Gifslangen
Met voordrachten over gele koorts, malariavaccinatie, HIV op reis, dengue en West Nile koorts worden de deelnemers op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van reizigersadvisering en tropische ziekten. Tijdens het onderwerp ‘gevaren ter land, ter zee en in de lucht’ worden er enkele bijzondere gasten verwacht. Er worden gifslangen getoond en er wordt gedemonstreerd wat slangengif doet met het menselijk lichaam.

 

Medina worm
Er zijn maar weinig reizigers die iets afweten van Medina worm, Kala-azar en Bosyaws. Omdat deze relatief onbekende ziekten uiterst vervelende klachten kunnen veroorzaken wordt hier tijdens het middagprogramma dieper op ingegaan. Verder worden verschillende ziekten in beeld gebracht met behulp van foto’s en filmpjes. Ook zullen belangrijke onderzoekresultaten van de Schipholstudie naar preventiegedrag van reizigers gericht op infectieziekten in het land van bestemming worden gepresenteerd. De expert op het gebied van reizigersgeneeskunde Jay S. Keystone, komt speciaal vanuit Canada over om meer te vertellen over het onderwerp darmparasieten bij reizigers.

 

Afsluiting met een forum
In het programma is ook ruimte voor de uitwisseling van ervaringen. ’s Morgens zal er een medische quiz worden gehouden en aan het einde van de dag zal een forum met elkaar en de zaal in discussie gaan over diverse onderwerpen uit de reizigersadvisering. In dit forumteam zullen verschillende sprekers van de dag plaatsnemen.

->

Dit grootse, eendaagse symposium wordt gehouden in het Beurs World Trade Center te Rotterdam. Aanmelding is mogelijk via de website: www.travelclinic.com. Huisartsen, artsen, verpleegkundigen van GGD’s, Tropen- en vaccinatiecentra bedrijfsgezondheidsdiensten en een ieder die zich bezighoudt met reizigersgeneeskunde en/of advisering zijn van harte uitgenodigd.

 

Kijk voor meer informatie op www.travelclinic.com .

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen