Open Dag en Opening Dialysecentrum Jeroen Bosch Ziekenhuis

Op zondag 20 november 2011 van 13:30 uur tot 17:00 uur organiseert het Dialysecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een eerste Open Dag in het nieuwe ziekenhuis. Het thema  is ‘Dialyse, dat doe je samen’. Er kan kennis gemaakt worden met het nieuwe dialysecentrum, het multidisciplinaire team en de verschillende behandelvormen die het centrum biedt.

Opening
De officiele opening van het nieuwe dialysecentrum vindt plaats om 14:00 uur. De openingshandeling wordt verricht door Mw. van Liebergen, echtgenote van dr. van Liebergen, internist-nefroloog en oprichter van het Dialysecentrum. Ter gelegenheid van de opening wordt er eveneens een plaquette aangeboden door de patientenvereniging van dialyserende en getranplanteerde patienten in de regio ‘s-Hertogenbosch en Oss. Deze patientenvereniging is actief in het dialysecentrum in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Ravenstein en Bernhoven.

Kennismaking met behandelingen
Belangstellenden kunnen op de Open Dag van het Dialysecentrum een kijkje nemen ‘in de keuken van de nefrologie- en dialysewereld’. Alle facetten en behandelvormen die verbonden zijn met nefrologie en dialyse worden getoond en toegelicht door het team. Hierbij kan gedacht worden aan de hemodialyse, nachtdialyse en de ‘continu veno veneuze hemodiafiltratie’ oftewel acute dialyse of 24-uurs dialyse voor intensive care patienten.

Locatie en kinderactiviteit
Het Dialysecentrum heeft zich niet opengesteld op de Open Dag van het ziekenhuis op zaterdag 12 november jl. omdat er op zaterdagen gedialyseerd wordt. Patienten, bezoekers, familieleden en belangstellenden kunnen op deze aparte Open Dag het nieuwe dialysecentrum bezoeken. Voor de kinderen is er een Sinterklaas-knutselactiviteit en voor alle bezoekers staat er een hapje en drankje klaar. Iedereen is van harte welkom op bouwlaag -1, bij de hoofdingang links langs de roltrappen.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.