Anton Westerlaken nieuwe voorzitter RvB Maasstad Ziekenhuis

Array

De Raad van Toezicht heeft mr. A.A. Westerlaken vandaag benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij vervangt dr. W.C. Weeda, die ad interim de taak van algemeen directeur drs. Paul Smits waarnam.

De heer Westerlaken (1955) wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het ziekenhuis. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg. De Ondernemingsraad, de Patienten Advies Raad, Verpleegkundige Advies Raad en het Bestuur van de Medische Staf hebben ingestemd met zijn aanstelling.

Loopbaan Anton Westerlaken
Westerlaken is lid van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam. Hij begon zijn carrière als medewerker bij de Raiffeisenbank in Haaften en was politieagent bij de gemeentepolitie Rotterdam. Vervolgens maakte hij een overstap naar de Algemeen Christelijke Politiebond.

In 1986 werd hij bestuurslid van werknemersorganisatie CNV, waar hij in 1992 -na een studie Rechten- bestuursvoorzitter werd. In 1999 werd hij bestuursvoorzitter van ’s Heeren Loo Zorggroep, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke handicap. Acht jaar later trad hij toe tot de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Recente artikelen