MS-patiënten geven zich bloot

0
232

Bijzondere foto-expositie Bernhoven Oss
Sinds deze week toont ziekenhuis Bernhoven in Oss een bijzondere foto-expositie: MS-ontbloot. De fotoserie komt uit het boek MS-ontbloot, een initiatief van Saskia Splinter, zelf MS-patient. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Peter Stevens uit Assen.

MS-ontbloot portretteert een aantal mensen met multiple sclerose. Samen met Renate Diks schreef Saskia de teksten. Met dit boek wil ze mensen vertellen wat een leven met MS betekent. Multiple Sclerose treft veel mensen, maar is nog steeds is bij weinig mensen bekend wat het is en wat het betekent voor de patient. Haar boek, en de expositie moeten de bekendheid over MS vergroten. De opbrengst van het boek MS-ontbloot komt ten goede aan MS-research. Onder het motto ‘zeuren heeft geen zin’ laat Saskia de foto’s en verhalen van haar lotgenoten spreken in MS-ontbloot.

Ziekenhuis Bernhoven is het eerste ziekenhuis in ons land dat deze bijzondere exposite in huis heeft.

De foto’s zijn te zien in de ‘Lange Gang’ van ziekenhuis Bernhoven in Oss tot 11 januari.

Het boek MS-ontbloot is te koop voor 20 euro bij het Patienten Service Bureau maar ook online

MS-ontbloot, ISBN 978-9490352-15-8, uitg: Schrijverij Mooi Mens

 

Vorig artikelBuruli-zweren langs de mond te behandelen
Volgend artikelOnderzoek naar de mentale gesteldheid van Nederlanders in de donkere maanden
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.