Eerste aanmeldingen binnen voor studiereis naar Deense eerste lijn

Array

De lente van 2012 begint met een studiereis naar Arhus en Kopenhagen. Dan komen drie aspecten van de eerste lijn aan de orde. Dat is ten eerste de sneldiagnostiek van kanker door huisartsen, die in Denemarken  de afgelopen jaren een grote impuls kreeg. De leider van de ontwikkelingsprogramma daarvoor is prof. Frede Oleson. Hij sprak onlangs op het congres van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en kreeg veertien dagen geleden een groot interview in Medisch Contact. Hij is ook de gastheer van de deelnemers aan de genoemde studiereis. Het tweede thema van de studiereis is de groeiende samenwerking van huisartsenposten en Spoedeisende Hulpafdelingen van ziekenhuizen. Die vindt niet alleen in Nederland maar ook in Denemarken plaats. Het derde thema vormt het digitale berichtenverkeer tussen huisartsen en specialisten rond de ketenzorg voor mensen met een chronische aandoening. Dat verkeer verloopt sneller, veiliger en met minder fouten in Denemarken dan in Nederland. Op dit moment komen de eerste aanmeldingen binnen uit Nederland. Uit de Engelse eerstelijn (waar wij ook deelnemers werven) heeft zich reeds een groep aangemeld van twintig personen. Wil jij ook mee?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen