Vele duizenden ouderen minder eenzaam door uitjes BoodschappenPlusBus

Dit is een origineel bericht van Nationaal Ouderenfonds

Eenzaam zijn. Zelden meer iemand zien of spreken en nauwelijks de deur uitkomen. Helaas geldt dit voor zo’n 200.000 ouderen in Nederland. Zij voelen zich extreem eenzaam. Juist voor deze groep heeft het Nationaal Ouderenfonds vijf jaar geleden de BoodschappenPlusBus opgericht. Inmiddels rijden er vijftig bussen door het land, waar duizenden ouderen met groot plezier gebruik van maken. Reden genoeg om het 5-jarig bestaan van de BoodschappenPlusBus op dinsdag 29 november groots te vieren.

Met z’n allen naar de markt, een bezoekje aan een museum of gezellig naar een bingo- of stamppotavondje. Met de BoodschappenPlusBussen worden tal van uitjes voor ouderen geregeld. En met succes, zo blijkt niet alleen uit onderzoek, maar ook uit de vele positieve reacties van ouderen. Zo komen mensen er door de bus niet alleen even uit, ook worden regelmatig nieuwe vriendschappen gesloten.

Geschiedenis
Het Nationaal Ouderenfonds begon in 2006 met de BoodschappenPlusBus. De eerste bussen gingen rijden in Middelburg en Weert. Al snel daarna volgde ook Amstelveen. Het aantal bussen is daarna in rap tempo gegroeid tot 50 bussen in 2011. Per jaar komen er gemiddeld zo’n tien bussen bij. Als het aan het Ouderenfonds ligt, blijft die groei erin zitten. Zo streeft het Ouderenfonds ernaar om deze belangrijke dienst uiteindelijk in iedere gemeente van Nederland te kunnen aanbieden.

Jubileum
Het Nationaal Ouderenfonds wil het 5-jarig bestaan van de BoodschappenPlusBus natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom wordt het jubileum op dinsdag 29 november uitgebreid gevierd in Amstelveen. In deze gemeente is vanwege het grote succes van de eerste BoodschappenPlusBus, onlangs een tweede bus gaan rijden.