21 januari 2012: landelijke slechtziendendag Ziende(r)ogen fit!

Array

316.000 Nederlanders hebben problemen met zien en juist de impact van slechtziendheid wordt vaak onderschat. Met de landelijke slechtziendendag Ziende(r)ogen op 21 januari 2012 wil de NVBS dit onder de aandacht brengen. Er vindt een levendig evenement plaats in Deventer met sprekers en workshops. Iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met zichtproblemen wordt hiervoor van harte uitgenodigd. ‘Het is een dag voor herkenning en erkenning, om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen.’

Ziende(r)ogen fit!
Het thema van de slechtziendendag, die in 2012 voor de tweede maal plaatsvindt, is Ziende(r)ogen fit! NVBS-bestuurslid en initiatiefnemer Jan Plak: ‘Vorig jaar was er een enorme toeloop op de workshop over energie en balans. Voor veel mensen kosten dagelijkse bezigheden meer energie doordat ze minder goed zien. Dat willen we dit jaar extra naar voren brengen.’

Programma
Tijdens deze dag krijgen bezoekers allerlei tips en informatie om fit te worden en te blijven. Zo spreken topsporters en sportfanaten over sport als bron van energie, zijn er workshops van een slaappsycholoog en een social media-expert en lezingen over gezond eten en hoe een burn-out te voorkomen. Gasten zijn onder andere Hans van Breukelen (dagvoorzitter), Annemiek van Munster en Steven Scheffer, directeur Visio Het Loo Erf.

 

Praktische informatie
Ziende(r)ogen wordt gehouden op zaterdag 21 januari 2012 in de Saxion Hogeschool in Deventer. Dit is op loopafstand van NS Station Deventer (1 uur vanaf Utrecht) en goed bereikbaar met de auto. Het programma duurt van 10.30 tot 16.00 uur, en wordt daarna afgesloten met een feestelijke borrel.

 

Een kaartje kost € 7,50. Dit is inclusief lunch, drankjes en versnaperingen. Aanmelden voor de dag en voor de verschillende workshops en lezingen kan vanaf 21 november op www.slechtziendendag.nl. Hier komt ook een uitgebreide routebeschrijving.

 

Columnwedstrijd
Net als vorig jaar wordt in aanloop naar Ziende(r)ogen een columnwedstrijd georganiseerd. Een column is een uitstekende manier om te laten zien wat slechtziendheid betekent. Deelnemers maken kans op een cadeaubon van 100 euro en publicatie in een bundel. Meer informatie is te vinden op www.slechtziendendag.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen