Thuisapotheek gaat door met tv-commercial

Array

De Thuisapotheek mag gewoon doorgaan met de tv-commercial waarin een vrouw zich moet aansluiten achter een lang rij wachtenden in een apotheek. Voor de vierde achtereenvolgende keer heeft De Reclame Code Commissie (RCC) een klacht over een reclame-uiting van De Thuisapotheek afgewezen.

“De commercial (is) wel toelaatbaar, nu voor de gemiddelde consument duidelijk is dat daarin de gang van zaken bij een reguliere apotheek op een overdreven, onrealistische en humoristisch bedoelde wijze is weergegeven”, aldus het oordeel van de RCC.

De klager, J.J. van Leeuwen, vond dat de commercial een ‘onrealistisch negatief en gedateerd beeld’ schetst van huisartsen- en apothekerspraktijken door de lange wachtrij in de apotheek en de arts (in een witte jas) die verderop in het reclamefilmpje de recepten controleert. De RCC heeft al eerder een soortgelijke klacht over dezelfde commercial van de hand gewezen. De commissie meent echter dat de commercial, die gericht is op consumenten, juist een duidelijk herkenbare arts in beeld brengt, “waarmee wordt geïllustreerd dat ondertekening van de recepten door de huisarts vereist is.” Verder zegt de RCC: “Van een ‘gedateerd’ beeld is geen sprake.”

Gevoelige snaar
De Thuisapotheek is blij met deze uitspraak en gaat daarom gewoon door met deze commercial, die al veel chronische patienten kennis heeft laten maken met de landelijke bestel- en bezorgservice. Apotheker Gerard Berwald: “De Thuisapotheek werkt juist altijd samen met de patient en zijn arts. Dit benadrukken we  in de commercial.” Hij voegt daaraan toe: “Het was voor ons wel verrassend om te horen wat er nu weer verzonnen was om de Reclame Code Commissie te benaderen. Met deze commercial raken we kennelijk een gevoelige snaar bij onze concurrenten. Nu we al vier keer in het gelijk gesteld zijn, blijkt wel dat we op de goede weg zijn.”

Over De Thuisapotheek
De Thuisapotheek is gevestigd in Rotterdam en levert op voorschrift van de arts medicijnen aan patienten in heel Nederland. De Thuisapotheek vraagt (herhaal)recepten aan bij de huisarts en specialist, bezorgt medicijnen op elk adres waar ook in Nederland, levert daar een actueel medicijnpaspoort bij en declareert de kosten bij de verzekeringsmaatschappij van de patient. De Thuisapotheek is HKZ-gecertificeerd volgens de ISO 9001-norm. Daarmee voldoet De Thuisapotheek aan de Nederlandse kwaliteitsnormen die in de branche gelden.

bron: De Thuisapotheek

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen