Vaatkeurmerk opnieuw toegekend aan IJsselland Ziekenhuis

Array

Ziekenhuizen die voldoen aan door De Hart&Vaatgroep opgestelde criteria krijgen het vaatkeurmerk. Het keurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. Het IJsselland Ziekenhuis is er trots op, dat zij aan de kwaliteitseisen voor het keurmerk voldoet.

Criteria Vaatkeurmerk
De toekenning van het keurmerk betekent dat het IJsselland Ziekenhuis voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo werken er drie gecertificeerde vaatchirurgen in samenwerking met een geregistreerd interventieradioloog. Het ziekenhuis biedt een breed behandelaanbod en de verschillende onderzoeken met betrekking tot vaatlijden kunnen worden uitgevoerd. `We dekken 7 dagen per week 24 uur per dag de vaatzorg in samenwerking met interventieradiologen en vaatchirurgen uit de regio. Op deze manier kunnen we onze patienten de beste zorg bieden als het gaat om vaatbehandelingen, zoals de behandeling van een aorta aneurysma of van spataderen’, aldus dr. Richard Groenendijk, vaatchirurg in het IJsselland Ziekenhuis.

Kies uw vaatzorg
Op www.hartvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg kunnen patienten en verwijzers zien welke ziekenhuizen het keurmerk hebben en welke vaatbehandelingen zij doen en hoe vaak. Ook is informatie te vinden over de kwaliteit van de vaatbehandelingen in verschillende ziekenhuizen. Patienten kunnen zo beter beslissen waar zij geholpen willen worden.

Spataderen
In 2012 zal De Hart&Vaatgroep het keurmerk spataderzorg uitgeven. Op basis van het onderzoek dat zij in 2011 hebben verricht komt het IJsselland Ziekenhuis ook voor dit keurmerk in aanmerking. Op de website www.hartvaatgroep.nl/spataderzorg wordt het zorgaanbod met betrekking tot spataderen getoond van alle ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen