Vaatzorg in Amphia behoort tot de top van Nederland

Array

De Hart&Vaatgroep heeft opnieuw het Vaatkeurmerk uitgereikt aan het Amphia Ziekenhuis. Amphia voldoet aan alle twaalf aangescherpte en vernieuwde kwaliteitscriteria. Het keurmerk helpt vaatpatienten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. “Wij zijn hier natuurlijk uitermate trots op. Het team dat zich binnen ons ziekenhuis voor vaatpatienten inzet is zeer deskundig en continu bezig met verdere optimalisering van onze vaatzorg. Dit keurmerk is dan ook echt een belangrijke opsteker voor al dit werk”, aldus vaatchirurg, Lijckle van der Laan.
In de ziekenhuiswereld wordt er veel belang gehecht aan het Vaatkeurmerk. Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan twaalf kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze criteria heeft De Hart&Vaatgroep samengesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen: vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Amphia voldoet aan alle vereisten en behaalt daarmee de hoogste score in West-Brabant en Zeeland. De kwaliteitscriteria zijn dit jaar vernieuwd en aangescherpt. Een van de veranderingen is de eis dat elk ziekenhuis dat operaties aan een AAA (verwijding van de Aorta) uitvoert er minimaal 20 per jaar moet doen. Verder is er een criterium toegevoegd over spoed-vaatchirurgie: een Vaatkeurmerk-ziekenhuis heeft 24 uur per dag, 7 dagen per week een vaatchirurg en een interventieradioloog beschikbaar voor acute vaatzorg.  Van der Laan: “Niet voor niets heeft ons ziekenhuis als belangrijke focus ‘Hart en Vaten’. Mede door de toenemende vergrijzing zien wij het aantal vaatpatienten jaarlijks groeien. Dan is het ook belangrijk dat je als ziekenhuis je zorgaanbod hierop afstemt, erin investeert en innoveert.“ Binnen Amphia werken vaatchirurgen, interventieradiologen, neurologen, cardiologen, vasculair geneeskundigen en vaatverpleegkundigen intensief samen.

Op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg is de lijst van ziekenhuizen en behandelcentra te vinden..

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen