Werkplezier loopt schrikbarend terug

We zien in allerlei polls en publicaties dat het werkplezier schrikbarend terug loopt, mensen willen weg uit de zorg of hebben last van stress of pijn. Dat mogen we niet accepteren, we vinden dat een zaak die blijvend onze aandacht moet krijgen. Het houdt ons zodanig bezig dat Dick Koenis als één van de partners van LEKZ en MR Zorg overstapt naar Mindful Care.

Resultaten behalen in het spanningsveld Aandacht – Zorg – Stress
Mindful Care maakt werk van het spanningsveld Aandacht – Zorg – Stress en biedt trainingen aan  voor organisaties en voor individuele zorgverleners. Op de agenda van Mindful Care staat ondermeer de training “Werken aan Aandacht en Aanwezigheid in de zorg”. Met deze training bereik je diepgaand inzicht in je eigen passie en werkplezier en bedreigingen daarvan én leer je deze te sturen voor jezelf maar ook in communicatie met anderen.

Hoe dat werkt, wat je leert, welke ervaringen collega’s hebben die je zijn voorgegaan, je vindt het allemaal op de website www.mindfulcare.nl.

Professie – gebonden punten Kwaliteitsregister
Vanaf begin 2012 zijn met deze training 20 tot 25 professie – gebonden punten te behalen in het kader van het Kwaliteitsregister voor Verpleegkundigen en Verzorgenden.

Om er mee te starten: een plezierig aanbod
Om de handen ineen te slaan hebben we als LEKZ en MR Zorg voor mensen die bij ons staan ingeschreven een korting weten te bedingen van 10 %. Wil je hier gebruik van maken vul dan je code ABX2356 in in het veld Opmerkingen bij de trainingsregistratie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen