Antibacteriële coating bevordert gezondheid werknemers

Dit is een origineel bericht van Ter Hoeven & Partners
TH&P, specialist in het reinigen van automatiseringsapparatuur op de werkplek, heeft onlangs een onderzoek laten uitvoeren om het effect te meten van het aanbrengen van een antibacteriele coating op hardware.

Uit dit onderzoek, uitgevoerd door Hygiene Adviesbureau Immink, is gebleken dat het periodiek reinigen van apparatuur op de werkvloer in combinatie met het aanbrengen van antibacteriele coating, positief resultaat geeft.

Er is op verschillende bacterien getest:
– MRSA-bacterie (huid, overdracht via bloedbaan)
– ESBL-coli (klebsiella, komt o.a. voor in ziekenhuizen)
– VRE bacterie (darmbacterie die via de handen wordt verspreid)
– C. difficile (diarree)

De vermindering van de hoeveelheid bacterien die op de behandelde oppervlakten zijn aangetroffen is significant te noemen; De coating, Environ-X, heeft een aantoonbare bacteriedodende werking.

Via de coatinglaag worden de bacterien afgebroken tot CO2. Via UV-straling wordt dit zelfreinigende proces continu herhaald, waardoor het behandelde oppervlak steeds bacteriearm is.

TH&P voert regelmatig metingen uit op verschillende werkplekken en hieruit blijkt dat extra aandacht voor arbeidshygiene op zijn plaats is. In de top 10 van meest onhygienische plekken op kantoor volgen na de deurklink en het toilet, het toetsenbord , de muis de telefoon. Aangezien het reinigen van automatiseringsapparatuur buiten het werkgebied van reguliere schoonmaakbedrijven valt, is de kans op verspreiding van bacterien groot, met hierdoor een mogelijke toename van het ziekteverzuim.

Het aanbrengen van de antibacteriele coating is dus niet alleen preventief tegen infecties, maar voorkomt in het verlengde daarvan ook ziekteverzuim binnen bedrijven en instellingen.

Bron: ANP Perssupport

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen