Bijeenkomst over seksueel misbruik in katholieke instellingen

Array

Universiteit van Tilburg
Seksueel misbruik in katholieke instellingen
Rapport Commissie Deetman
Op 19 december organiseert Academic Forum in samenwerking met dagblad Trouw een bijeenkomst rondom seksueel misbruik in katholieke instellingen. Aanleiding van de bijeenkomst is het rapport van Commissie Deetman over dit onderwerp, dat op 16 december verschijnt. De eerste berichten over seksueel misbruik in katholieke instellingen in Nederland kwamen van NRC Handelsblad en de Wereldomroep. Het bleek de aanzet voor een golf aan berichten. Er werd een onderzoekscommissie ingesteld onder voorzitterschap van Wim Deetman.

Boekpresentatie
Tijdens de bijeenkomst zal het boek `Grensoverschrijdingen geduid. Over seksueel misbruik in katholieke instellingen’ gepresenteerd worden. De schrijvers gaan in het boek uitgebreider in op een aantal achterliggende kwesties. Het doel: een aanzet geven voor de periode ná het Deetman-rapport. Behalve de afhandeling van aanklachten is namelijk ook duiding gewenst – zowel om recht te doen aan de slachtoffers als met het oog op de toekomst.

Datum: maandag 19 december 2011
Tijd: deuren open 19.00 uur, aanvang programma 19.30 uur Locatie: Sint Janskerk Nieuw venster , Utrecht
Toegang: Trouw-abonnees 5 euro, overige bezoekers 10 euro

Programma
Sprekers:
De heer Walther (slachtoffer)
Dr. Anke Bisschops (Tilburg University)
Prof. dr. Erik Borgman (Tilburg University)
Prof. dr. Rik Torfs (Katholieke Universiteit Leuven)

Onder voorzitterschap van journalist en Vaticaankenner Stijn Fens

Boek
Erik Borgman, Rik Torfs e.a. Grensoverschrijdingen geduid. Over seksueel misbruik in katholieke instellingen. Redactie: Hans Morssinkhof, Henri Geerts. Nijmegen: Valkhof Pers. Verschijningsdatum: december 2011.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen