U wilt uw ouders toch ook niet in een verpleeghuis laten verzorgen?

Array
Dit is een origineel bericht van Zorg-en ResidenceDelight BV
Steeds vaker duikt de term “zorghotel” op. Maar het ene zorghotel is het andere niet! Sterker nog er zijn maar een paar “stand alone” zorghotels die zich daadwerkelijk zorghotels mogen noemen in Nederland. De verwarring ontstaat omdat verpleeghuizen zich graag “zorghotels”noemen. Het spreekt voor zich dat een verpleeghuis geen hotel met zorg is. Doelgroepen, sfeer en aanbod zijn zeer uiteenlopend. Ook de locatie is verschillend: “zorghotels” kunnen zijn gevestigd bij een ziekenhuis, bij een verpleeghuis of verzorgingshuis.

Door ZRD’s unieke concept blijft de zorg op de achtergrond en kunnen gasten genieten in een echte hotelsfeer die van alle gemakken voorzien is, zonder geconfronteerd te worden met een ‘verpleeguitstraling’. Clienten vragen steeds meer om privacy en comfort, ook of misschien wel juist, als zorg nodig is. ZRD kan deze privacy èn het comfort bieden. Het uitgangspunt hierbij is dat de clienten revalideren, herstellen en snel weer naar huis kunnen en daardoor niet hospitaliseren.

Een 24-uurs zorg, een fysiotherapeut en fitness zijn aanwezig. Het hotel biedt een helende omgeving door ervoor te zorgen dat de gasten een vakantiegevoel ervaren. ZRD’s uitgangspunt is dat hun clienten na hun herstel, van enkele dagen tot ca. twee weken, weer terug naar huis kunnen. ZRD is van plan meerdere zorghotels in Nederland te realiseren.

Kwaliteit en service zijn twee kernbegrippen die Els Broese van Groenou en Annemarieke Godschalx missen in de gezondheidszorg, en vooral in de zogenaamde care sector.
Met hun expertise zijn zij goed in staat om kwaliteit en service praktisch toe te passen in de zorg en dat willen zij doen samen met Exploitatie Maatschappij Seaport Beach Resort BV, vertegenwoordigd door Apollo Hotel & Resorts BV, te IJmuiden en de ZorgSpecialist.  ZRDhotels zijn betaalbaar.

Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen