Kamerbrief uitstel omvorming CAK

Uitstelbrief van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten-Hyllner (VWS) aan de Tweede Kamer over uitstel van omvorming van CAK B.V. tot een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan.

Het kabinet heeft zich voorgenomen CAK BV om te vormen tot een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan. De Eerste Kamer heeft op 1 november jl. ingestemd met het daartoe strekkende wetsvoorstel (32543 Wijziging AWBZ in verband met de instelling van het zelfstandig bestuursorgaan CAK). De beoogde ingangsdatum van deze wet was 1 januari 2012. Tot mijn spijt moet ik u meedelen dat het niet mogelijk is gebleken om de wet ook daadwerkelijk per 1 januari 2012 in werking te laten treden. De oorzaak daarvan is dat de voorbereiding van de op basis van de Wet privatisering ABP (WPA) verplichte aansluiting bij het ABP van het CAK (als beoogd overheidswerkgever), gelet op de daarbij in acht te nemen zorgvuldigheidsvereisten, meer tijd neemt dan aanvankelijk voorzien.
Ik zal uw Kamer zo spoedig mogelijk informeren over de datum waarop naar verwachting de wet in werking zal kunnen treden.
Hoogachtend,
de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mw. drs. M.L.L.E. Veldhuijzen van Zanten-Hyllner

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen