Nieuwe sanctie voor ’t Hofnarretje

Array

Het voormalige kinderdagverblijf ’t Hofnarretje krijgt opnieuw een sanctie opgelegd van de gemeente Amsterdam.
Er zijn nog steeds tekortkomingen. Zo wordt het protocol kindermishandeling niet goed nageleefd. Ook is er vrijwel geen management. Van de drie leidinggevenden zijn er twee met ziekteverlof en één is opgestapt. Verder werken er twee geestelijk gehandicapte vrijwilligers, zonder dat ouders daarover zijn geïnformeerd.

Het dagverblijf dat tegenwoordig Vlinderheuvel heet, krijgt vandaag een brief waarin de nieuwe sanctie bekend wordt. De gemeente Amsterdam bevestigt dat, maar wil tot die tijd geen details geven.
30.000 euro
De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, Robert M., heeft bekend dat hij meer dan 85 jonge kinderen heeft misbruikt toen hij bij ’t Hofnarretje werkte. Hij wordt vervolgd voor het seksueel misbruik van 67 kinderen.

Bij het kinderdagverblijf waar M. werkte zijn sinds het misbruikschandaal al vaker tekortkomingen geconstateerd. De gemeente legde eerder al een boete op van 30.000 euro.

Bron: NOS
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen