Recordaantal kerstdiners voor eenzame ouderen

Array

Dit is een origineel bericht van Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds organiseert dit jaar een recordaantal kerstdiners voor eenzame ouderen. Op maar liefst 40 locaties verspreid over het land krijgen senioren, die anders met de feestdagen dreigden te worden vergeten, een heerlijk gratis kerstdiner. De kerstmaaltijden worden net als voorgaande jaren geserveerd bij de vestigingen van hotel- en restaurantketen Van der Valk.

De kerstdiners, die plaatsvinden van 19 tot en met 24 december, worden dit jaar voor de negende keer georganiseerd. Het grote succes van de voorgaande jaren heeft ervoor gezorgd dat het aantal locaties is uitgebreid van 35 naar 40. “Wij zijn uiteraard heel blij met deze ontwikkeling”, vertelt directeur Jan Romme van het Ouderenfonds. “Juist met de kerstdagen voelen veel ouderen zich vaak erg eenzaam. Met de kerstdiners geven wij ze een heerlijk avondje uit.”

Slowdaten
Bovendien hoopt het Ouderenfonds dat de senioren aan deze avond nog een mooie vriendschap of wie weet zelfs een liefdesrelatie overhouden. Zo worden er tijdens de kerstdiners zogenoemde slowdates georganiseerd. Tijdens de maaltijden worden kaartjes uitgedeeld, waarop mensen die een klik met elkaar voelen, hun adresgegevens kunnen uitwisselen.

Romme: “Veel van deze ouderen hebben erg weinig sociale contacten. Het zou heel mooi zijn als er vanuit de kerstdiners langdurige vriendschappen zouden ontstaan.”

Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt vormt dit jaar de hoofdlocatie van de kerstdiners. Hier zullen eenzame ouderen uit de nabije omgeving op dinsdag 20 december van het kerstdiner kunnen genieten. Ook zal John Bernard, ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, bij het meergangendiner aanwezig zijn.

Diva’s aan kerstdiner
Voorafgaand aan het diner zullen hier bovendien vier ouderen een gratis schoonheidsbehandeling krijgen in de BeautyPlusBus van het Ouderenfonds, die bij deze Van der Valk-vestiging zal staan. Zo kunnen zij als echte diva’s aan het kerstdiner verschijnen.
De ouderen, die aan de kerstdiners deelnemen, zijn gevonden via de Thuiszorg, Stichting Welzijn Ouderen, kerken, het Rode Kruis en de Zonnebloem. Vrijwilligers organiseren de diners en de Lions en de Rotary verzorgen in veel plaatsen het vervoer van de ouderen. Bedrijven en particulieren kunnen de kerstdiners sponsoren via: www.ouderenfonds.nl of 030 – 656 77 74.

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland die het moeilijk hebben door middel van concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de BeautyPlusBus, de Thuisadministratie en de kerstdiners i.s.m. Van der Valk. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid en het stimuleren van sociale contacten van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen