Welzorg Nederland B.V. nieuwe sponsor voor Hulphond Nederland

Array

Deze maand hebben beide organisaties de handtekening gezet onder een sponsorcontract voor 2012. Naast financiele en materiele steun door Welzorg Nederland zal ook een nadrukkelijke samenwerking met Hulphond Nederland worden ingevuld.

Zelfredzaamheid als verbinding
“Toen wij in juni van dit jaar onze eerste rolstoelen aan Hulphond Nederland hebben geschonken, was het gevoel meteen goed, maar wij wilden meer doen”, aldus Maikel Loots, Commercieel Directeur Welzorg Nederland. Het was direct duidelijk dat zelfredzaamheid de verbinding is tussen onze organisaties. Vanuit Welzorg is onze doelstelling om mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig te houden. Vanuit een grote diversiteit aan beschikbare diensten en hulpmiddelen maken wij dit mogelijk. Bij Hulphond Nederland is het hulpmiddel een vrolijke viervoeter als hond, welke sociaal economische van onschatbare waarde is. Wij associeren ons graag met deze aaibare organisatie. De bevlogenheid en professionaliteit waarmee deze stichting zich inzet voor mensen met een handicap dwingt respect af. En als je dan ook nog eens ziet hoeveel een hulphond betekent voor mensen met een beperking en hun omgeving dan weet je zeker dat sponsoring goed wordt besteed.”

Duurzaam werken aan zelfstandigheid van mensen
Rudolph Strickwold, Directeur Marketing en Commercie Hulphond Nederland zegt, “Wij zijn ontzettend trots op de samenwerking met Welzorg Nederland, marktleider bij de levering van hulpmiddelen en diensten in Nederland. Niet alleen onze gedeelde kernwaarden komen overeen met die van Welzorg, ook onze doelgroep is gelijk. Naast het feit dat onze organisaties veel overeenkomsten hebben zijn we vooral aanvullend op elkaar. Hier liggen dan ook de kansen om elkaars positie vanuit samenwerking te versterken. Naast financiele en materiele sponsoring bereiken we via Welzorg een nog grotere groep mensen en organisaties. Welzorg helpt meer dan 100.000 mensen, werkt voor ruim 110 gemeenten en heeft een groot aantal AWBZ-instellingen als klant. Voor Hulphond Nederland interessante partijen om mee in contact te zijn. Tot slot draait bij onze beide organisaties alles om de zelfredzaamheid van mensen met een beperking op alle fronten te vergroten. Alle ingredienten zijn voorhanden om vanuit onze samenwerking nog meer mensen die een hulphond goed kunnen gebruiken een hulphond te kunnen geven.”

Welzorg Nederland
Welzorg is een groeiende internationale, commerciele organisatie en leidende speler in een veranderende sector. Welzorg is gespecialiseerd in advies, verkoop, service, aanpassingen en verhuur van hulpmiddelen voor mensen met een functiebeperking of mobiliteitsprobleem. Welzorg heeft een landelijk en internationaal (Denemarken en Zweden) netwerk en telt circa 1.000 medewerkers, waarvan er ongeveer 950 in Nederland werkzaam zijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almere. De belangrijkste opdrachtgevers zijn gemeenten, thuiszorgorganisaties en zorgverzekeraars maar Welzorg werkt ook steeds meer voor particulieren.

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland leidt honden op tot Hulphond. Een Hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om een hulpbehoevende zelfstandiger te maken. Een Hulphond opent letterlijk en figuurlijk deuren die anders gesloten blijven. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.
Hulphonden worden kosteloos ter beschikking gesteld aan clienten. De gelden worden bijeengebracht door donateurs, sponsoren, serviceclubs, verzekeraars en komen uit giften, nalatenschappen en collectes

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen